Yandex Metrica

Batman'daki petrol bölgesinde yangını kim çıkardı! Bir anda alevler içinde kaldı

Güneydoğu Anadolu'dan gelen petrol rezervi haberleri 85 milyonu sevindirirken Batman'daki petrol sahasında çıkan yangın herkesin aklında benzer şüpheler bıraktı.

Genel

23.01.2024, 20:22

Teröristlerin varlığına son verilen ve tamamıyla güvenli hale getirilen dağlardan petrol fışkırıyor. Bunun son örneği Şırnak'taki Gabar Dağı ve çevresinde yaşandı. Bölgenin en kaliteli petrolünün keşfedildiği sahada şu anda günlük 7 bin varilin üzerinde petrol çıkarılıyor. Kuyulardan çıkarılan miktar önümüzdeki dönemde daha da artacak. 

Benzer haberler Şırnak-Siirt arasındaki coğrafyadan, Bestler-Dereler bölgesinden ve aynı zamanda Batı Anadolu'daki Manisa'dan da geldi. Türkiye'nin petrol zenginliğine yönelik son dönemde ardı ardına yaşanan gelişmeler 85 milyonu sevindirirken Batman'da işletilmekte olan petrol sahasında aniden başgösteren yangın kafalar soru işareti bıraktı. 

Batman'da merkeze bağlı Oymataş köyü Üçkuyu mevkiinde petrol sahasında yangın çıktı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol sahasında atıkların olduğu alanda yangın çıktı. Ot birikintileri ve atıkların birdenbire yanmaya başladığı olay sonrası itfaiye ekipleri hızla bölgeye hareket ederek yangını kontrol altına aldı. 

Güvenlik birimleri şimde yangının çıkış nedenini araştırıyor. Batman'daki petrol sahasında üretim ekipmanına zarar vermeyi amaçlayanların bir sabotaja imza attığı ihtimali üzerinde duruluyor. Yangın sonrası petrol sahalarında güvenlik önlemleri artırıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading