Yandex Metrica

Barajlarda kritik seviye! Bodrum'da yüzde 100 doluluk oranı 5 ayda yüzde 45 düştü

Barajlarda kritik seviye! Bodrum'da yüzde 100 doluluk oranı 5 ayda yüzde 45 düştü

Bodrum'da nisan ayında yüzde 100 doluluk oranında olan iki barajdan Mumcular Barajı 5 ayda yüzde 45'e, Geyik Barajı ise yüzde 70'e geriledi.

Genel

23.01.2024, 19:45

Turizm hareketliliği, kuraklık ve altyapı sorunlarının barajlardaki su seviyesini etkilediğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, "Suyun vatandaşlara güvenilir şekilde ulaştırılması gerekiyor. Bunun için en önemli etkenlerden biri kayıp kaçakların azaltılması” sözlerini kullandı.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

BARAJLARDAKİ CİDDİ DÜŞÜŞ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde nisan ayında yüzdü 100 doluluk oranı olan Mumcular ve Geyik barajlarının su seviyelerinde, 5 ayda büyük düşüş meydana geldi. Yaz sezonunda yaklaşık 1 milyon civarında yerli ve yabancı turistin geldiği ilçede kuraklık ve altyapı sorunları da eklenince Mumcular Barajı’nda su seviyesi yüzde 45’e, Geyik Barajı’nda ise yüzde 70'e geriledi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

TURİZM SU KULLANIMINI ÇOĞALTIYOR

Geçen yıl eylül ayında Mumcular Barajı'nın kuruduğunu, Geyik Barajı'nın su seviyesinin ise yüzde 45’ler civarına indiğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, "Yaz ayları Bodrum'da oldukça canlı geçiyor, bunun etkisiyle birlikte rezervuarlarımızda azalma meydana geldi" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading