Yandex Metrica

Bakan Varank duyurdu! Biyoyakıtla ilk uçuş bu yıl yapılacak

Bakan Varank duyurdu! Biyoyakıtla ilk uçuş bu yıl yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün açılışını gerçekleştirdiği biyorafineri tesisi ile alakalı sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Biyoyakıt üretimi yapılacağını duyuran Varank, 'Dünyanın geleceği Türkiye'de' ifadelerini kullandı.

Genel

23.01.2024, 18:36

Biyoekonomi Odaklı Kalkınma İçin Entegre Biyorafineri Konsepti Projesi için çalışmasına başlanılan, Avrupa'nın ilk ve tek karbon negatif biyorafineri tesisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos'taki Sarıtepe Yerleşkesi'nde açıldı. 

Açılış töreninde konuşan Varank, büyümenin sürdürülebilirliği ve çevreye saygılı olmasının da kalkınma açısından önemli bir kriter olarak karşılarına çıktığını ifade etti. 

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

'SOSYAL MALİYETLER DE ARTIK DÜŞÜNÜLMELİ'

Artık üretirken sadece ekonomik maliyetlerin değil sosyal maliyetlerin de düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Varank, "Eğer düşünmezseniz, rekabetçiliğiniz ortadan kalkıyor, ticari partnerleriniz sizinle olan ekonomik ilişkilerini gözden geçiriyor. Nitekim, AB'nin Yeşil Mutabakat kapsamında uygulamayı planladığı sınırda karbon düzenlemesi de bunu öngörüyor." diye konuştu. 

Varank, dün katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada yosundan üretilecek yakıtların uçaklarda kullanabileceğine dikkat çekti. 

Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi yaptırılanlara jet soruşturma! Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi... Haberi Görüntüle

'BİYOYAKITLA İLK UÇUŞ BU YIL' 

Bakan Varank, "THY, burada üretilen biyoyakıtı kullanarak bu yıl içerisinde, senenin ikinci yarısına gelmeden önce, ilk uçuşu gerçekleştirmek istiyoruz. Boğaziçi Üniversitesi'ne ve bilim insanlarımıza güveniyoruz. Bu yakıtı uçağımıza koyalım, hep beraber Ankara'dan Kahramanmaraş'a bir seyahat düzenleyelim. Çünkü orada başka bir AB projemiz var. Onun da açılışı hep beraber gerçekleştirelim. Bu proje tamamlandığında bir yandan enerjide dışa bağımlılığımızı azaltıp maliyetlerimizi düşüreceğiz, bir yandan da karbon salımını minimuma indireceğiz." diye konuştu.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading