Yandex Metrica

Aşı olmayan annesi ölen muhtar aşılı olduğu için rahatsızlanmadı

Aşı olmayan annesi ölen muhtar aşılı olduğu için rahatsızlanmadı

Bursa'da aşı olmayı ikna edemediği annesini Kovid-19'dan kaybeden ve kendisi aşısını yaptırmış olduğu için rahatsızlanmayan muhtar Ergün Kahraman aşı çağrısı yaptı.

Genel

23.01.2024, 17:50

"Aşının ehemmiyetini biz çok acı bir şekilde yaşadık, gördük. Biz acıyı yaşadık, bir başkası yaşasın istemiyoruz. Herkese sesleniyorum, Lütfen herkes aşısını olsun, bu musibetten hep birlikte kurtulalım"

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

AŞI OLMAYANLARA SESLENDİ

Bursa'da, aşı olmayı bir türlü kabul etmeyen annesini Kovid-19'dan kaybeden muhtar Ergün Kahraman, henüz aşısını yaptırmamış olan vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Şükraniye Mahallesi'nde muhtar olarak görev yapan Ergün Kahraman, ne dediyse aşı olmayı bir türlü kabul etmeyen 74 yaşındaki annesi Emine Kahraman'ı, 15 Ağustos'ta Kovid-19 yüzünden kaybetti. Kahraman, 
Kovid-19 aşılarını yaptırdığı için temaslı olmasına rağmen rahatsızlanmadığını vurgularken, herkesi aşı konusunda duyarlı davranmaya davet etti.

Kahraman, muhtarlık binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle Türkiye'nin birçok can kaybettiğini anımsatarak, son 15 günde de ailesinde bu acıyı fazlasıyla yaşayıp kötü tecrübeler edindiklerini söyledi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

"TEMAS ETMEME RAĞMEN KORONAVİRÜS OLMADIM"

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda, bir yakınlarının ziyaretinde annesine Kovid-19 bulaştığını ifade eden Kahraman, "Annemi kucağında hastaneye götürdüm. Bu kadar temasıma rağmen ben koronavirüs olmadım. Testlerim hep negatif çıktı ama ben aşılıydım. Anneme defalarca aşı olması için telkinde bulunmama rağmen bir türlü ikna edemedim. 'Oğlum ben yaşlıyım. Bu yaştan sonra gerek yok. Evden hiç çıkmıyorum.' dedi ama bu hastalık uzaktan gelmiyor. Yakınlardan geliyor. Buna dikkat etmek gerekiyor." dedi.

Kahraman, bu olaydan sonra eşinin, kız kardeşinin, kız kardeşinin eşinin ve onun annesinin Kovid-19'a yakalandığını söyledi ve "Ödümüz koptu çünkü o teyzeciğim 10 defa ameliyat geçirmiş, türlü türlü kronik rahatsızlıkları olan bir teyze. Çok korktuk bir şey olacak diye. O çok şükür iyileşti. Neden? Çünkü aşısını olmuştu. Kızım, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşıyor bir günlüğüne ziyaretimize geldi, o da rahatsızlandı. Bandırma'ya taşıdı koronavirüsü. Bunların hepsi aşısız. Sadece ben aşılıydım, çölde açan çiçek gibi ben hepsinin içinde negatif olarak kaldım. Bunlarla mücadele ettim. Annemin süreci çok daha derinleşti, hastaneye düştü. 'Yoğun bakım, entübe' derken maalesef annemi kaybettik."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading