Yandex Metrica

Antalya'yı Rus ve Ukraynalılar işgal etti: Ümit Özdağ'a ulaşılamıyor

Antalya'yı Rus ve Ukraynalılar işgal etti: Ümit Özdağ'a ulaşılamıyor

Savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler hakkında demediğini bırakmayan Ümit Özdağ, Antalya'daki Rus-Ukraynalı işgali karşısında adeta dilini yuttu. Tabelaların çoğu Rusça, konut fiyatları uçtu, sahillerde Ortodoks ayini yapılıyor ama Ümit Özdağ ortada yok.

Genel

01.04.2024, 12:20

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte artan göç dalgası Türkiye'nin batı ve güney illerinde tarihi yoğunluğa yol açtı. Savaş süresince ülkeden uzak kalarak seferberlik endişesi olmadan yaşamak isteyen Rus vatandaşları ve işgal nedeniyle soluğu Türkiye'de alan varlıklı Ukraynalılar özellikle Antalya'yı adeta Slav diyarına çevirdi. 

Kemer'dan Alanya'ya Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar turistik tesislerde yoğunluk yaşanmaya devam ederken, hem ilçelerde hem de Antalya merkezde aşırı talepten ötürü kiralar ve satılık ev fiyatları fırladı. 

Apartman kapılarında dairelerde kimin yaşadığını gösteren zil panellerinde artık Türklerden çok Rus ve Ukraynalıların isimleri mevcut. Sokaklarda Rusça afiş ve ilanlar artık Türkçe tabelaların sayısını geçmiş durumda. 

Antalya'daki Ukraynalılar bugünlerde "Artık burada Türkler yabancı hale geldi" diyor. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

ÜMİT ÖZDAĞ'IN SESİ SOLUĞU KESİLDİ

Bölgedeki olağanüstü durumun son yansıması Ortodoks Hristiyanların denizde vaftiz görüntüleri oldu. Antalya'da yerleşik Rus ve Ukraynalılar, Hz. İsa'nın vaftiz edilişinin anısına kutlanan Kreşeniya (Epifani) Bayramı'nda soğuk havaya aldırmadan denize atladı. 

Plajda düzenlenen ayine 'barış yanlısı' Ruslarla Ukraynalılar birlikte katıldı. Duanın ardından sahildeki Ortodoks papaz, elindeki haçı denize attı ve yüzlerce kişi denizdeki haçın peşinden suya daldı. 

Sosyal medyada sıkça paylaşılan görüntüler, akıllara Ümit Özdağ'ı getirdi. Savaştan kaçmış Suriyeli sığınmacılara düşmanlığıyla tanınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, batı ve güney sahillerini adeta işgal etmiş Rus ve Ukraynalı yerleşiklere karşı şimdiye dek hiçbir açıklama yapmadı. 

Türkiye'ye gelenlerin dini İslam olunca her türlü kışkırtma ve aşağılamaya imza atan Ümit Özdağ'ın Hristiyanlara karşı bu derin suskunluğunun nedeni merak ediliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading