Yandex Metrica

Altun: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

Altun: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birbirinden farklı alanlara yapılan yatırımlara yer verdi.

Genel

23.01.2024, 18:05

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çeşitli alanlara yapılan yatırımları bir videoya yer vererek paylaştı.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

'YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde sağlıktan ulaşıma, savunma sanayiinden eğitime pek çok alanda büyük işlerin başarıyla gerçekletiğini ve bu güzel vatan için bölgede ve dünyada devasa kazanımlar elde edildiğini ifade etti ve yapılanların, yapılacakların teminatı olduğunu belirtti. Gönderide yer alan videoda sağlık, ulaşım, eğitim, sosyal yardımlar, ekonomi, spor, terörle mücadele pek çok başlık altında geçtiğimiz 20 yıl boyunca yapılan yatırımlardan örneklere yer verildi.

Türkiye'deki spor tesisi sayısının 1575'ten 3 bin 907'ye yükseltildiği anlatılan kısa videoda, orman varlığının 20,8 milyon hektardan 22,9 milyon hektara çıkarıldığı ve 5,5 milyar yeni fidan dikimi de hatırlatıldı. Videoda Türkiye ekonomisinin 3 kat büyümesinin yanı sıra ihracatın 6 kat artırıldığı, Merkez Bankası rezervinin ise 27 milyar dolardan 122 milyar dolara çıkarıldığı, Türkiye'nin de dünyanın en büyük 10 tarım ülkesinden biri olduğu bilgilerine de yer verildi.

Diğer taraftan sosyal yardımların 2 milyar liradan 69 milyar lira seviyesine getirildiği ve 2002-2021 yıllarında 431 milyar lira sosyal yardım yapıldığı ifade edildi. Enerjide dışa bağımlılığın azaltıldığı, 81 ile doğal gaz ulaştırıldığı, elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payının yüzde 60'a çıkarıldığı anlatıldı.

Mavi Vatan'da yapılan çalışmaların da yer aldığı videoda, Türkiye'nin ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesinin İzmir'de, ikincisinin Hatay'da devreye alındığı, 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfedildiği anımsatıldı. Videoda ayrıca geçtiğimiz 6 yılda neredeyse 20 bin civarında teröristin etkisiz hale getirilirken, örgüte katılımların sona erdirildiği de yer aldı.

Savunma projelerinin bütçesinin 5,5 milyar dolardan 75 milyar doların üzerine çıktığı aktarılan videoda, Anka, Bayraktar, Akıncı, Gökbey, Atak, Hürkuş, Milden projeleri, Altay tankı gibi yerli ve milli projeler de yer aldı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading