Yandex Metrica

Almanya'daki Türk kadınlarından Bozkurt'taki afetzedelere destek

Almanya'daki Türk kadınlarından Bozkurt'taki afetzedelere destek

Almanya'da yaşayan Türk kadınları Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selden zarar görenlere destek oldu.

Genel

23.01.2024, 17:54

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Kadınlar Kolu, geçtiğimiz günlerde Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde selden zarar gören vatandaşlara destek olmak için örnek bir yardım kampanyası başlattı.

Köln'deki DİTİB Genel Merkezi'nde, Köln Bölge Kadınlar Kolu Başkanı Ümran Aslan, Bozkurt'ta vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenen kampanya sonucunda topladıkları yardım çekini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen'e verdi.

Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi yaptırılanlara jet soruşturma! Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAKİ FELAKETTE DE DESTEK OLDULAR

Haftalar önce Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerini vuran ve çok sayıda can kaybının yaşandığı sel felaketinde, afet bölgelerinde sıcak yemek ve su ihtiyacının karşılandığını söyleyen Aslan, bu defa da sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 10 günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, kampanyaya katılarak destek veren herkese teşekkür ederek "Örnek bir davranış gösterdiniz. Rabb'im yapmış olduğunuz hayırları kabul eylesin. Rabb'imden sizlere bir hayırlı ve bereketli yaşam niyaz ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. DİTİB teşkilatımız bünyesinde gönüllü görev yapan bütün kadınlar kolu üyelerine ve kadın cemaatimizi tebrik ediyorum." dedi.

DİTİB olarak Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle binlerce afetzedenin 10 günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Türkmen, "Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi üzerine de bölgeye ulaşarak sıcak yemek hizmeti veren TDV’ye ait mobil mutfak ekibi, çalışmalarını büyük gayretle sürdürüyor. DİTİB ailesi olarak orada bulunmanın önemli olduğunu biliyoruz. Bağış yapan, yardımsever insanlarımızın yardımları devam ettiği sürece biz de köprü olmaya devam edeceğiz. Afette hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyorum." ifadelerine yer verdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading