Yandex Metrica

AKM'nin açılışına günler kaldı! 29 Ekim'de açılıyor

AKM'nin açılışına günler kaldı! 29 Ekim'de açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla binası yenilenen Atatürk Kültür Merkezi, son hazırlıklarının tamamlanmasıyla 29 Ekim'de açılıyor. AKM'nin yeni hali görüntülendi.

Genel

23.01.2024, 18:03

Taksim'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümünde açılışı gerçekleşecek olan Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) son hazırlıklartamamlanmak üzere.

Temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve ilk AKM'nin mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyan merkezin inşaatının yapımında son aşamaya gelindi.

Açılış için hazırlanan AKM'nin yapımında gelinen son durum görüntülendi.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

YENİ HALİYLE ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

  • Önceki gün girişine yeni tabelası asılan AKM alttan led ışıkla aydınlatılıyor.

  • Atatürk Kültür Merkezi'nin girişindeki opera küresi, 15 bin özel el yapımı kırmızı seramik kullanılarak yapıldı.

  • Yeni haliyle Atatürk Kültür Merkezi'nde büyük salon olarak adlandırılan opera salonu yaklaşık 4 bin 500 metrekare fuaye alanına ve 2040 kapasiteli salona sahip. Salonun sahnesindeki çukur ise 118 kişilik dev bir orkestrayı alabilecek büyüklükte.

  • Sahne mekaniği ve sistemleri dünyanın en önde gelen teknolojisine sahip olup, 65 metre sahne derinliğinde, 4 ana sahne asansörü yan ve arka sahnelerde 13 kompansatör asansörü ve üzerlerinde yer alacak 4 hareketli vagondan oluşuyor.

  • Atatürk Kültür Merkezi projesinde yer alan Kültür Sokağı'nda ise sanat galerisi, sinema, restoran, kafe, kitap kafe, çocuk sanat merkezi, müzik platformu, kütüphane, tasarım dükkanı ve çok amaçlı salon da bulunmakta.

  • Atatürk Kültür Merkezi projesinin bir başka öne çıkan özelliğiyse Taksim Meydanı'ndan İTÜ Taşkışla Fakültesi ile Atatürk Kitaplığına bağlanarak bölgeye 24 saat yaşayan bir alanı da kazandırması.

  • Taksim'e yapılan yeni AKM, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümünde hizmete açılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading