Yandex Metrica

Afyonkarahisar'da 5 öğrencinin öldüğü kazada görevden almalar

Afyonkarahisar'da 5 öğrencinin öldüğü kazada görevden almalar

Afyonkarahisar'da 5 öğrencinin hayatını kaybettiği ve 5 öğrencinin de yaralandığı servis kazasıyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Alanyurt Ortaokulu Müdürü görevden alındı.

Genel

27.02.2024, 02:12

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde 5 öğrencinin hayatını kaybetmesi ve 5 öğrencinin yaralanmasıyla neticelenen kazayla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Alanyurt Ortaokulu Müdürü görevden alındı.

AA'nın haberine göre, kazanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın selameti açısından İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ile kazada hayatını kaybeden öğrencilerin eğitim gördüğü Alanyurt Ortaokulunun Müdürü Gülşen Şeyma Özdemir görevden alındı.

Diğer taraftan kazada yaralanan öğrencilerden Rana Eser, Hakan Tek ve Musa Eser'in yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

KAZANIN GERÇEKLEŞTİĞİ GÜN

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Çatağıl köyü yakınlarında ilkokul öğrencilerini taşıyan A.Ş. kontrolündeki minibüsün, 11 Ekim sabahı devrilmesi sonucu meydana gelen kazada öğrencilerden İsmail (11), Nisa (14) ve Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ile Damla Duran (11) hayatını kaybetmiş, yaralanan 5 öğrenci tedavi altına alınmış, sürücü A.Ş. ile servis ihalesini alan İ.D. tutuklanmıştı.

Kazada hayatını kaybeden İsmail ve Nisa Eser'in amcası Ahmet Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, servis aracının kapısının iple bağlı olduğunu belirterek, "Koltuklarda kemer olmadığı ve servis aracının kapısının iple bağlandığı doğrudur. Gördüm. Araçta bir hostes olsaydı o kapıyı öğrenci kapatmazdı. Milli Eğitim Müdürüne gittim 'İdare edeceksiniz, araba yok.' dedi. Çocuklarımızı kaybettik. Şimdi idare ettik." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading