Yandex Metrica

28.Dönem kabine listesi açıklandı mı? Yeni kabine listesinde hangi isimler yer alacak?

28.Dönem kabine listesi açıklandı mı? Yeni kabine listesinde hangi isimler yer alacak?

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun bitmesinin ardından gözler yeni kurulacak olan kabineye çevrilmiş durumda. Hangi isimlere Bakanlık verileceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kurulacak olan yeni kabineye ilişkin AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Peki, 28.Dönem kabine listesi açıklandı mı? Yeni kabine listesinde hangi isimler yer alacak?

Genel

23.01.2024, 20:58

Seçimlerin bitmesinin ardından 28.Dönem kabinesinde hangi isimlerin yer alacağı merakla beklenmeye başlandı. Yeni kabinede hangi isimlere yer verileceği kimlerin Bakan olacağı yakından takip ediliyor. Peki, 28.Dönem kabine listesi açıklandı mı? Yeni kabine listesinde hangi isimler yer alacak?

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

28.DÖNEM KABİNE LİSTESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yeni Kabine ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı henüz netleşmedi ancak 28. Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlandı. TBMM İçtüzüğü’ne göre milletvekili seçimi kesin sonuçlarının ilanını takip eden üçüncü gün olan 2 Haziran Cuma günü, TBMM Genel Kurulu toplanacak.

Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi yaptırılanlara jet soruşturma! Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi... Haberi Görüntüle

'HENÜZ BELLİ OLMADI'

AK Parti MYK seçim sonrası ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'Yeni Kabine ne zaman açıklanacak' sorusuna da açıklık getirdi.

'Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yeni kabinenin ne zaman açıklanacağı merak ediliyor; zira cuma günü bunun olabileceği söyleniyor. Net olarak belli oldu mu?' sorusuna, Çelik, "YSK, milletvekilliği seçimi kesin sonuçlarını açıkladı. O sebeple 3 gün içerisinde yemin olacak. Fakat cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK'nın o açıklamasını beklememiz gerekiyor. YSK o açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takdimi başlayacak. Yemin törenin yapıldığı akşam hem kabine açıklanmış olacak hem de tören yapılacak. Pek çok devlet başkanı gelmek istiyor. Ama şimdi daha net bir listede yok. Süreçte devam ediyor. Ama geniş bir katılımla da o törenin gerçekleşeceğini değerlendiriyoruz" diye cevap verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading