Yandex Metrica

1941'den makyaj önerileri! En Son Dakika Gazetesi: Plaj makyajının mihrak noktası ağızdır! (Gaste Arşivi)

1941'den makyaj önerileri! En Son Dakika Gazetesi: Plaj makyajının mihrak noktası ağızdır! (Gaste Arşivi)

8 Temmuz'da çıkan eski gazetelerde birçok tarihi olaya tanıklık ediyoruz. Bu gazetelerde hem o dönemin gündeminden haberler hem de hayata dair bazı öneriler yer alıyor. 8 Temmuz 1941'de çıkan En Son Dakika Gazetesi'nde ise kadınlara yönelik bazı makyaj ve mutfak önerileri işlenmiş. 

Genel

23.01.2024, 19:31

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

EN SON DAKİKA GAZETESİ (8 Temmuz 1941)

1941 yılında çıkan En Son Dakika Gazetesi'nin 8 Temmuz tarihli sayısında kadınlar için bazı öneriler yer alıyor. Yaz makyajı ile ilgili bazı tüyoların aktarıldığı gazetede, vişne kompostosu yapımına dair püf noktaları paylaşılmış.

Deniz ve plaj mevsimi günlerini yaşıyoruz, her kadının kendine mahsus bir makyajı olduğu gibi her mevsimin de kendine göre makyajı vardır. Bu umumî kâideye bütün kadınların uyması lazımdır.

Deniz ve plâj makyajına şöyle hulâsa edebiliriz: Az pudra, belli belirsiz allık, (hattâ çoklarının yanık regi allığa hiç ihtiyaç hissettirmez), güzel ve güzel boyalı bir ağız... Görüyorsunuz ki yaz ve bilhassa plâj makyajının mihrak noktası ağızdır.

Rujla dudaklarınızın kusurunu kısmen düzeltebilirsiniz: Pek küçük ağız eskiden belki sevilirdi. Fakat bugün gözden ufak ağız bir kusur sayılıyor. Büyük göstermek için boyayı iki yanlarından değil, üst ve alt kenarlarından taşırmalıdır. Bu sayede ağız tabiî şeklinden uzaklaşmadan ehemmiyet alır ve göze çarpar.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

41 MODEL MUTFAK TAVSİYELERİ: VİŞNE KOMPOSTOSU

Taze vişneden yapacaksanız saplarını üzerinden almadan bol, soğuk suda yıkayınız. Suyunu süzdükten sonra saplarını koparınız. İki parmak arasında sıkıp çekirdeğini sapın yerinden çıkarınız. Koyuca kıvama getirilmiş şeker şurubunda bir iki taşım kaynatıp ateşten indiriniz. Vişnenin suyu şekeri az sulandırır ve komposto için istenilen kıvam hasıl olur.

Eğer vişne kuru ise bol suda yıkadıktan sonra yarım saat ılık suda ıslatınız. Meyvalar yumuşayınca iki parmak arasında sıkıp çekirdeğini çıkarınız. Şurubda kaynatırken taze vişneden bir taşım fazla kaynatınız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading