Yandex Metrica

1937'de günün eğitim meselesi liseler! Son Telgraf Gazetesi: Mektepler esaslı bir şekilde tamir edileceklerdir (Gaste Arşivi)

1937'de günün eğitim meselesi liseler! Son Telgraf Gazetesi: Mektepler esaslı bir şekilde tamir edileceklerdir (Gaste Arşivi)

11 Temmuz'da çıkan eski gazetelerde birçok tarihi olaya tanıklık ediyoruz. Bu gazetelerde hem o dönemin gündeminden haberler hem de hayata dair bazı öneriler yer alıyor. 11 Temmuz 1937'de çıkan Son Telgraf Gazetesi'nde ise yeni liseler yapılması ve mevcut bazı liselerde yapılacak tamiratlara dair bir haber, "Günün meselesi" başlığı altında işlenmiş.

Genel

04.02.2024, 23:26

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

SON TELGRAF (11 Temmuz 1937)

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

BU SENE YENİDEN 5 LİSE AÇILMASI KARARLAŞTIRILDI

30 lise tamir görecek.

İlaveler yapılacak olan mektepler tesbit edildi, faaliyete derhal geçiriliyor.

Bu yıl şehrimizde Trakya ve Anadoluda yeniden açılacak ve tamir edilecek mektepler Maarif Vekâletince tesbit edilmiştir.

Verilen karara göre bu yıl, şehrimizde (2); Trabzonda (1), Adapazarında (1), Tokatta (1) olmak üzere ceman beş yeni lise açılacaktır.

Bunlardan maada Afyon, Diyarbekir, Kars liselerine ilâveler yapılacaktır.

Ayrıca; Nişantaşı kız orta mektebinin inşaatı bitirilecek, Aksaraydaki Pertevniyal lisesine yeni bir pavyon yapılacaktır.

İstanbul erkek lisesinin kalorifer tesisatı yenileştirilecek, Yakacıktaki sanatoryomun yapılması bitirilecek, ve İstanbul erkek muallim mektebinin istinad duvarları yaptırılacaktır.

Şehrimizdeki Gelenbevi orta mektebiyle, Çangırı, Düzce, Akşehir, Amasya, Kırşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak, Uşak, Hopa, Akhisar, Erzincan ve Trabzon erkek ve kız orta mektepleri esaslı bir şekilde tamir edileceklerdir.

Erzincan orta mektebine bir pavyon ilâvesi, Kastamonu lisesine yatakhane yapılması ve Edirne erkek lisesine kız ve orta muallim mekteplerinde kalorifer tesisatı kurulması da muhakkak bu sene bitirilecektir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading