Yandex Metrica

Sitede Ara

Futbol yayın ihalesini Digitürk aldı! Çok konuşulan rakam ortaya çıktı

Futbol yayın ihalesini Digitürk aldı! Çok konuşulan rakam ortaya çıktı

Süper Lig yayın ihalesinde sona gelindi. BeIN Sports, ihale başında TFF ve Kulüpler Birliği’nin hedeflediği rakam olan 160 milyon euro barajını son teklifiyle aştı. Süper Lig’in yeni yayıncısı beIN Sports olmak üzere! İş resmi imzaya kaldı.

Spor

17.05.2024, 11:27

Trendyol Süper Lig’de yeni yayıncı kuruluşun belirlenmesi için düzenlenen ihale geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti. Sonucu merakla beklenen ihaleyi kimin alacağı bugün belli olacak. 

Yeni sezonda yayın ihalede Saran Medya ile beIN Sports yer almıştı. Trendyol Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın haklarının devri hakkında düzenlenen ihale kapalı teklif ve pazarlık usulüne göre belirleniyor.

İhale sonuçlarına göre 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 sezonunun yayıncı kuruluşu netleşecek.

Ve Kırmızı Şeytanların ilk ayrılığı açıklandı Ve Kırmızı Şeytanların ilk ayrılığı açıklandı Haberi Görüntüle

İKİ TARAF DA RAKAMLARI YÜKSELTMEDİ İHALE İPTAL OLDU

Hatırlanacağı üzere, TFF, beIN Sports'tan yıllık 185 milyon euroya çıkmalarını istedi. Dolar bazında bunun adı 200 milyon dolar olarak konuldu. Bu teklif beİN tarafından kabul edilmedi. Federasyon, Saran Medya grubundan ise yıllık 150 milyon euroyu peşin istedi. İki taraf da rakamları yükseletmedi ve ihale iptal oldu.

Galatasaray'dan ilk resmi teklif! Yıldız Barcelona'dan geliyor Galatasaray'dan ilk resmi teklif! Yıldız Barcelona'dan geliyor Haberi Görüntüle

YAYIN İHALESİNİ DİGİTÜRK ALDI

Kulislerde konuşulana göre; ihalenin iptal edilmesinin sonra yayıncı kuruluş beIN Sports, dün resmi bir girişimde daha bulundu. Beinsports adına TFF ihale komisyonuna yeni bir teklif götüren Digiturk, rakamı 160 milyon dolara çıkardı. Mevcut yayıncı kuruluşun bu teklifi komisyon tarafından kabul edildi.

Amedspor harekete geçti! Transfer listesinde kimler var? Amedspor harekete geçti! Transfer listesinde kimler var? Haberi Görüntüle

3 YILLIK YENİ DÖNEM BAŞLAYACAK

Bugün saat 14.00’e kadar resmi olarak sonlandırılması gereken ihale süreci böylece gayriresmi olarak sonlanmış oldu. Federasyonun yapacağı açıklama ile 3 yıllık yeni dönemin resmen başlaması bugün bekleniyor.

Galatasaray artık şampiyon gibi: 6 gollü şovla 96 puana ulaştılar Galatasaray artık şampiyon gibi: 6 gollü şovla 96 puana ulaştılar Haberi Görüntüle

BUGÜN SON GÜN

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu, ihalenin iptal olmasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

"Tüm ilgililere 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verilmiştir" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Loading