Yandex Metrica

Zincir marketlerden Ramazan'a özel zam! Yarından itibaren başlıyor

Zincir marketlerden Ramazan'a özel zam! Yarından itibaren başlıyor

2 Nisan günü başlayacak olan Ramazan’a sayılı günler kalmışken piyasalarda fiyatlar da yeniden zamlanmaya başladı. Etin fiyatına bugün gelen zamla fiyatlar yüzde 50’ye yakın arttı, 1 kilo kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya yükseldi. Ramazan bahane edilerek yapılan zamlara karşı uyarı ise Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal ile Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’den geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:01

Ramazan ve Bayram gibi özel zamanlarda gıdaya yüklenmenin ve stok yapmanın doğru olmadığını vurgulayan Koçal, bir ürünün ihtiyaçtan fazla alınmasının tüketicinin ekonomisine zarar verdiğini kaydetti. Koçal, “Bunlar piyasada fiyatların spekülatif artışlara da neden oluyor. Örneğin, bir paket makarna ihtiyacınıza karşılık 10 paket alırsanız ve bunu 100 kişi bir anda yaparsa o ürüne fiyat artışı gelecekmiş ya da ürün kalmamış gibi bir algı oluşturuyor. İhtiyaç kadar gıda almak gerekiyor” dedi.

5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar! Prim gün sayısı 9000'den 7200' düşürülüyor! 5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar!... Haberi Görüntüle

'PANİK YAPMAYIN'

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise “İnsanlar şu an pusuya yattı neye zam gelecek? Nerde kıtlık olacak? hemen gidip alayım derdine düştü” diyerek, vatandaşlara panik yapmamaları konusunda çağrıda bulundu. Şahin, “Bu tuzağa düşmekten spekülasyona alet olmaktansa bilinçli bir toplum olarak ihtiyacımız kadarını almayı öğrenebilirsek bu işler çözülür” ifadelerini kullandı.

Özellikle Ramazan ayında israfın en aza inmesi gerekirken bu dönemde daha çok arttığına dikkat çeken Şahin, “Sakın Ramazan’da gündüz oruçluyken ya da normal zamanlarda açken alışverişe çıkmayın. Bize zamlarla ilgili vatandaşlardan şikâyet gelmeye başladı. Biz de diyoruz ki o zaman dolaplarınıza bakın elinizde size bir ay kadar yetecek yiyecek var. Marketlerde fiyatları aşağı çekmek zorunda kalacak. Talep artınca da fiyat artıyor” tavsiyesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading