Yandex Metrica

Yükselirken 6 lira, düşerken 25 kuruş! Benzin ve motorin fiyatlarında büyük oyun

Yükselirken 6 lira, düşerken 25 kuruş! Benzin ve motorin fiyatlarında büyük oyun

Dünya genelinde yaşanan enerji krizi petrol fiyatlarını da etkiliyor. Brent petrol, son süreçte yaşananlar sonucu 130 dolar seviyelerine kadar yükselmiş iki gün içinde ise tekrar 110 dolar seviyelerine kadar düşmüştü. Yaşanan ani düşüş ise pompaya yansımadı. En ufak yükselişte rekor zam gören pompa fiyatları rekor düşüşte ufak bir indirimle karşılaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

Son bir yılda brent petrol pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi etkenlerle rekor seviyelere imza atmıştı. Yaşanan yükseliş benzin ve motorin fiyatlarının bir yılda 3 katına çıkmasına sebep olurken, son 2 günlük süreçte brent petrolde yaşanan rekor düşüş ise benzinde sadece 25 kuruşluk indirimle egale edildi. 

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

YÜKSELİRKEN 6,5 TL ZAM DÜŞERKEN 25 KURUŞ İNDİRİM 

Benzin ve motorin brent petrolün 110 dolardan 125 dolar seviyelerine geldiği süreçte 6,5 TL zamlanırken, aynı seviyeden 110 dolara geri düştüğü süreçte sadece 25 kuruş indirim gördü. 

Bugün duyurulan 25 kuruşluk indirim haberi vatandaşı çileden çıkarırken, bu zamların ve yapılan bu ufak indirimin sorumlusu kim soruları sorulmaya başlandı. 

Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem: Eşitleme olacak mı? Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem:... Haberi Görüntüle

EPDK'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR 

Akaryakıt sektörü temsilcilerine tepkiler giderek yükselirken, EPDK'dan konuyla ilgili detaylı bir açıklama bekleniyor. 

Brent petroldeki düşüş sonrası benzin ve motorinde indirim yapılması beklenirken, vatandaşlar litresi 30 TL olan benzin ve motorinin neden düşmediği ile ilgili EPDK ve akaryakıt sektörü temsilcilerinden açıklama bekliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading