Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret ve EYT bombası! O tarih belli oldu
Kabine Toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, milyonlarca vatandaşın müjdeli haberler beklediği 2023 asgari ücret, EYT ve sözleşmeli personele kadro verilmesi hususunda çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih hakkında da bilgi verdi.

Milyonlarca vatandaş hükümet yetkililerinden gelecek 2023 asgari ücret, EYT ve sözleşmeli personele kadro konularına ilişkin müjdeli haberleri beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının aralık ayında toplanacağını ifade eden Bilgin, vatandaşın cebini rahatlatacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Bilgin, alt başlıklara ilişkin şunları söyledi:
SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO ÇALIŞMALARI
Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır.
EYT AÇIKLAMASI
Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz.
ASGARİ ÜCRET
Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu Aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız. Bunların hepsi komisyonda konuşulacak konulardır.