Varank'tan yerli aşı açıklaması: Uygulanmaya başlandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımızın Faz 2 aşamasında 1. dozlar tamamlandı, 2. dozlar uygulanmaya başlandı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki gözlenmedi" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Su Ürünleri İşleme Şoklama ve Depolama Tesisi Temel Atma Töreni ile Keten Müzesi Projesi İmza Töreni ve SATEM Biyokütle Enerji Santrali Açılış Töreni'ne katıldı.
2.DOZLAR UYGULANMAYA BAŞLANDI
Bakan Varank, 1. dozların tamamlandığını ve 2. dozların uygulanmaya başladığını söyledi. Yerli aşıya ilişkin olarak da Varank, herhangi bir yan etkinin gözlenmediğini söyledi. Bakan Varank, "Yüksek teknolojiyi kendi imkanlarıyla geliştirebilen uluslararası düzeyde rekabet edebilen ve ekonomik, teknolojik bağımsızlığını tesis etmiş bir Türkiye'nin inşası için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
''BİZİM GÜNDEMİMİZ YATIRIM''
Varank sözlerini şöyle sürdürdü; "Birilerinin gündemi en güzel yalanı atmak, en etkili kara propagandayı yapmak, sadra şifa olmayan ama göz boyayan işlerle medyalarda boy göstermek olabilir. Bizim gündemimiz ise belli. Bizim gündemimiz yatırım, üretim, istihdam ve katma değer"