Yandex Metrica

Van çevre yolunun temeli bugün atılacak! 154 yatırımın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Van çevre yolunun temeli bugün atılacak! 154 yatırımın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaşımın yanı sıra bölgesel kalkınmayı da sağlayacak Van çevre yolunun temeli bugün atılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Van’da 154 yatırımın toplu açılış törenine katılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her köşesinde şantiyelerdeki çalışmaların 7/24 devam ettiği belirtildi.

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

41 KİLOMETRELİK YOL

Söz konusu projelerden birinin de Van çevre yolu olduğu ifade edilen açıklamada, projede temelin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımlarıyla bugün atılmasının planlandığı bildirildi. Açıklamada, Edremit'ten başlayıp Van şehir merkezinin doğusundan geçerek Erciş yoluna bağlanan Van çevre yolunun 41 kilometre olduğu aktarıldı.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Kentin şehir içi trafik yoğunluğunu rahatlatacak çevre yolunun, Kurubaş mevkisinde Hakkari yoluna, Beyüzümü mevkisinde Özalp-Saray-Kapıköy Sınır Kapısı yoluna bağlanacağı bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Başta Van olmak üzere bölgedeki merkezlerin uluslararası yol ağına kesintisiz, kısa süreli ve konforlu erişimi sağlanacak. Çevre yolu ile aynı zamanda yeni yaşam ve üretim alanları da şehre kazandırılacak. Ulaşımın yanı sıra ticaret ve yerleşimi de hareketlendirecek Van çevre yolu, bölgesel kalkınmaya da katkıda bulunacak."

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Haberi Görüntüle

VAN GÖLÜ'NE KORUMA

Van Gölü'nü korumak için yatırımlar yapıldı. 532 milyon lira yatırım bedeli olan Van Merkezi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçiyor. 1 milyon nüfusa yetecek şekilde tasarlanan Tesis günlük 200 bin metreküp suyu işleme kapasitesine sahip. Tesis artırmanın dışında Van'daki 20 bin hanenin de elektriğini sağlıyor.

Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? 2024 güncel altın fiyatları Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek... Haberi Görüntüle

''DOĞUNUN İNCİSİ VAN'DAYIZ''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaoğlu da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Bugün Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan’ın teşrifleri ile Van Çevre Yolu’nun temel atma töreni için Doğu’nun incisi Van’dayız.'' şeklinde ifadeler kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading