Yandex Metrica

Uzmanından kritik uyarı! Piyasalarda sert düşüş: Türk ekonomisine olumlu yansıyacak

Uzmanından kritik uyarı! Piyasalarda sert düşüş: Türk ekonomisine olumlu yansıyacak

Ekonomistlerden peş peşe uyarılar geliyor. Son günlerde dünyada meydana gelen emtia düşüşleri araştırılıyor. Ekonomist Prof. Dr. Mahmut Demirbaş, uluslararası emtia fiyatlarındaki düşüşlerin Türkiye’nin lehine olduğunu dile getirdi.

Ekonomi

03.05.2024, 00:10

Son günlerde dünyada meydana gelen emtia fiyatlarındaki düşüşler araştırılıyor. Bu düşüşlerin Türkiye'ye etkisinin ne olacağı merak ediliyor. Uzmanlardan peş peşe yorumlar geldi. Bunlardan bir tanesi ise Prof. Dr. Mahmut Demirbaş'tan geldi. Buna göre Türkiye, enerji ithal ettiği için, uluslararası piyasalarda enerji emtialarındaki fiyat düşüşleri dış ticaret açığını azaltan bir etmen olarak ortaya çıkıyor.

Starbucks fiyatlarına zam mı geldi 2 Mayıs 2024? Starbucks en ucuz, en pahalı kahve fiyatı ne kadar? Starbucks fiyatlarına zam mı geldi 2 Mayıs 2024? Starbucks en... Haberi Görüntüle

Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE YARAYACAK

Ekonomist Prof. Dr. Mahmut Demirbaş, bu konuya dair konuşarak, uluslararası emtia fiyatlarında ki Brent petrolün ve ham petrolün varil fiyatlarının düşmesi Türk ekonomisine önemli ölçüde olumlu yansıyacağını kaydetti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading