Yandex Metrica

Starbucks fiyatlarına zam mı geldi 2 Mayıs 2024? Starbucks en ucuz, en pahalı kahve fiyatı ne kadar?

Starbucks fiyatlarına zam mı geldi 2 Mayıs 2024? Starbucks en ucuz, en pahalı kahve fiyatı ne kadar?

Dünya çapında ünlenmiş kahve zinciri Starbucks, gelirlerindeki düşüş nedeniyle bu yıl ürünlerine ikinci kez zam yapma kararı aldı. Yeni fiyatlarla, küçük boy (Tall) sade filtre kahvenin fiyatı 60 liradan 70 TL'ye yükseldi. Starbucks'ın zam kararı alması ise sosyal medyada gündeme gelmiş durumda. Peki, Starbucks fiyatlarına zam mı geldi 2 Mayıs 2024? Starbucks en ucuz, en pahalı kahve fiyatı ne kadar? İşte Latte, Mocha, Cool Lime, Americano, Beryy Hibiscus, Filtre Kahve zamlı fiyatı...    

Ekonomi

14.05.2024, 16:00

Son günlerde, ocak-mart dönemi gelirlerini açıklayan Starbucks, bu dönemde gelirlerinin yıllık bazda yaklaşık yüzde 2 azalarak yaklaşık 8,6 milyar dolara gerilediğini duyurdu. Starbucks'ın mağaza satışları da yüzde 4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetti. Ayrıca, Starbucks mağazalarının trafiği de %6 azaldı. Peki, Starbucks fiyatlarına zam mı geldi 2 Mayıs 2024? Starbucks en ucuz, en pahalı kahve fiyatı ne kadar?

Starbucks Zam

Starbucks Zam

65 yaş aylığı, evde bakım ve engelli maaşı alanlar dikkat! Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı: Temmuzda rekor zam yolda 65 yaş aylığı, evde bakım ve engelli maaşı alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

STARBUCKS FİYATLARINA ZAM MI GELDİ 2 MAYIS 2024?

Gelen bilgiler doğrultusuda, dünyaca ünlü ve Türkiye'de çok sayıda şubesi olan kahve zinciri Starbucks, Türkiye fiyatlarına da bu yıl ikinci kez dev zam yapmış oldu. Küçük boy (Tall) filtre kahvenin fiyatını 45 liradan 60 liraya çıkaran Starbucks, aynı ürünün satış fiyatını ise 70 liraya yükseltti. İnternet üzerinden sipariş verilen platformlardaki filtre kahve fiyatı ise 85 liraya kadar çıkmış oldu.

Starbucks'ın yaz dönemi için geçerli olan yeni fiyat listesi ise şu şekildedir: 

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitti mi? Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitti mi? Haberi Görüntüle

BOYKOTLAR YÜZÜNDEN Mİ ZAM OLDU?

İsrail'in yakın zamanda Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle protesto ve boykot kampanyaları ile yüzleşen şirketlerden birisi olan Starbucks, geliri ocak-mart döneminde ciddi oranda düştü.

Mali takvimde 31 Mart 2024'te sona eren üç aylık dönemi ikinci çeyrek olarak kabul eden ABD'li kahve zinciri Starbucks, bilançosunu kamuoyuyla paylaştı.

Bu bağlamda şirketin gelirleri ocak-mart döneminde yıllık bazda %2 azalışla yaklaşık 8,6 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentileri ise şirketin bu dönemde 9,1 milyar dolar gelir sağlaması yönündeydi.

Starbucks zam

Starbucks zam

Bu zamanlarda artış göstermesi beklenen Starbucks'ın aynı mağaza satışları da %4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetti. Starbucks mağazalarının trafiği de %6 azaldı.

Starbucks şirketinin geçtiğimiz yılın (2022)ocak-mart zaman dilimilnde 79 sent olan hisse başına karı, bu yılın aynı döneminde 68 sente dramatik bir şekilde düşmesi dikkat çekti. Şirketin hisse başına 79 sent kazanç getirmesi bekleniyordu ancak yapılan boykotlar bu duruma engel olmuş olabilir.

Starbucks en ucuz ve en pahalı kahve fiyatı

Starbucks en ucuz ve en pahalı kahve fiyatı

7 Mayıs mazot indirim son dakika | Mazota bu gece indirim yapılacak mı? 7 Mayıs mazot indirim son dakika | Mazota bu gece... Haberi Görüntüle

STARBUCKS EN PAHALI VE EN UCUZ KAHVE NE KADAR OLDU?

Bu son zamla birlikte (2 Mayıs 2024)  küçük boy filtre kahvenin fiyatı 60 liradan 70 liraya yükselirken, orta boy filtre kahve fiyatı da 68 liradan 80 liraya, büyük boy ise 74 liradan 90 liraya çıktı.

Americano'nun fiyatları ise küçük boyda 64 liradan 75 liraya, orta boyda 73 liradan 85 liraya ve büyük boyda 81 liradan 95 liraya yükseldi.

Küçük boy Mocha fiyatları da 94 liradan 115 liraya, büyük boy Mocha fiyatları ise 121 liradan 140 liraya çıktı.

Starbucks kimin

Starbucks kimin

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Haberi Görüntüle

STARBUCKS KİMİN?

Starbucks'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde, Türkiye dahil olmak üzere mağazalarının açma ve işletme yetkisi Kuveyt merkezli Alshaya Group'a aittir.

Starbucks, kökeni Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanan ancak dünya genelinde faaliyet gösteren bir kahve markasıdır.

Starbucks İsrail'e destek oluyor mu

Starbucks İsrail'e destek oluyor mu

Servet sahibi olmanın püf noktası: İslam Memiş açıkladı Servet sahibi olmanın püf noktası: İslam Memiş açıkladı Haberi Görüntüle

STARBUCKS İSRAİL'E DESTEK OLUYOR MU?

Starbucks'ın İsrail'e açıkça destek olduğuna dair kanıt yoktur. Starbucks veya Howard Schultz, İsrail hükümetine veya İsrail Ordusu'na finansal destek sağladığına dair dolaşan söylentiler kesinlikle doğru değildir.

Starbucks, halka açık bir şirkettir, bu nedenle her yıl yapılan kurumsal bağışları açıklamak zorundadır.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

2

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading