Yandex Metrica

Uzman ekonomist doların 17 TL olacak dedi ve açıkladı! Kendinizi enflasyondan koruyun

Uzman ekonomist doların 17 TL olacak dedi ve açıkladı! Kendinizi enflasyondan koruyun

Kritik FED kararı öncesinde piyasalar faiz kararını fiyatlamaya başladı. Ekonomistler peşi sıra doların gelecekteki fiyat tahminlerini açıkladı...

Ekonomi

23.01.2024, 18:24

Merkez Bankası'nın kura müdahalesi, beklenen etkiyi yansıtmadı. Doların haftanın son gününde tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte ekonomistler yeni dolar tahminini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üretim ve istihdam odaklı yeni ekonomik modeli devreye alındı. Bu dönemde, kurun yükselişine bakılmaksızın yerli ve milli üretime tam gaz devam edilecek. Türkiye, ithalat miktarını azaltarak ihracatı artıracak ve bu şekilde ülkedeki döviz rezervi yükselecek. Döviz rezervinin yükselişiyle birlikte dolar kurunda da düşüşler yaşanacak ve anormal kur artışının önüne geçilecek. 

dolar

Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600 ek gösterge, 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro.... Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600... Haberi Görüntüle

DOLAR 17 LİRAYI BULABİLİR

Döviz rezervinin yükselişine kadar kurda yüksek seviyelerin gözlendiği bir dönemi aşmamız gerekebilir. Ekonomistlerin yorumuna göre, dolar önümüzdeki haftalarda 17 lirayı görerek tüm zamanların zirvesine çıkabilir. Ancak daha sonra, yatırımın, istihdamın ve üretimin artmasına paralel olarak, dış ticaret fazlası verilecek ve dolar rezervinde kayda değer yükseliş yakalanacak. 

Döviz rezervinin artışıyla birlikte dolar, 2022'nin son çeyreğinde 8 lira civarına gerileyerek kademeli olarak düşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading