Yandex Metrica

Ünlü ekonomistten piyasaları sallayan açıklama! Dolar birkaç hafta sonra 25 TL olacak

Ünlü ekonomistten piyasaları sallayan açıklama! Dolar birkaç hafta sonra 25 TL olacak

Dolara yatırım yapmayı düşünenler dikkat. Ünlü ekonomistten piyasaları saalayan açıklama geldi. Mert Başaran'dan dolar sahiplerine tedbirli davranmaları gerektiğini söyledi.. Dolar kuru ne kadar artacak? Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Dolar almayı düşünenler internette uzmanların görüşlerini araştırıyor. Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran, dolara dair yaptığı önemli açıklamalara bir  yenisini daha ekledi. Uzman isimin analizine göre dolar kurunun enflasyon oranına göre yükselmesi ekonomi açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Mert Başaran, dolar kurunun seçim gününe (14 Mayıs) kadar az az artması gerektiğini ifade etti. 50 gün sonra doların 20 lira seviyelerinde görüleceğinide belirtti.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

SEÇİME KADAR DOLAR 19.30 TL OLUR

Ülkemizdeki dolar grafiğinin zor olacağını, bunun doların baskı altında olduğu anlamına geleceğini söyleyen uzman isim, "Doların enflasyon oranında artmadığı dönemlerde sıkıntı oluyor. Dolar aynı deprem gibi bir yerde patlayabilir. Biz doları bu şekilde böyle tutmaya devam edersek birden patlayabilir. Doların yavaş yavaş artmasına izin vermeliyiz. Seçimden sonra artık doların 25-26 TL seviyelere gelmesi muhtemel. Seçime kadar bence 19.30 TL civarı gireriz.'dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Seçimi kim kazanırsa kazansın doların yavaş yavaş artmasına izin vermek zorundayız. Kur maalesef önemlidir. İnşallah olmaz ama tedbirli olalım. Ekonominin ayakta kalması için doların yavaş yavaş artmasını sağlamalıyız" açıklamalarında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading