Yandex Metrica

Ünlü ekonomistten milyonlara döviz ve altın çağrısı! 'Hemen satın'

Ünlü ekonomistten milyonlara döviz ve altın çağrısı! 'Hemen satın'

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu'ndan altın için çok kritik tahminler geldi. Ünlü ekonomist, bir yatırım aracı için 'hemen satın' uyarısı yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:29

Para ve emtia piyasalarında gözler geçtiğimiz gün açıklanan ABD GSYH büyüme rakamlarındaydı. Buna göre ABD ekonomisi 1. çeyrekte yüzde 1.6 oranında daralma kaydetti. Analistlerin beklentisi ise ekonominin yüzde 1.5 oranında daralacağı yönündeydi.

Çalışanları ilgilendiren yasa Meclis gündemine girdi! Esnek çalışma kalıcı olur mu? İşte göre mesai mümkün mü? Çalışanları ilgilendiren yasa Meclis gündemine girdi! Esnek çalışma kalıcı olur... Haberi Görüntüle

FED FAİZ ARTIRIRKEN EKONOMİNİN RESESYONA GİRMEMESİ İÇİN BÜYÜK ÇABA SARFEDİYOR

Geçtiğimiz haftalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ekonominin resesyona girebileceğini kabul etmişti. ABD’de enflasyonun 41 yılın rekorunu kırmasıyla birlikte Fed faiz artışlarına başlamış ve haziran ayında 75 baz puan faiz yükselterek 28 yılın en sert artışını gerçekleştirmişti.

Yükselen enflasyon ortamında faiz oranlarının artırılmasıyla birlikte tüketicilerin ve ticari faaliyette bulunan işletmelerin krediye erişimi kısıtlanacak. Bu durum talebi kısacak ve ekonominin durgunluğa girmesine yol açacak. Fed faiz oranlarını artırırken ekonominin resesyona girmemesi için büyük çaba sarf ediyor.

2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim kredi faizleri düşer mi? 2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024... Haberi Görüntüle

'EN SAĞLAM YATIRIM ARACI FİZİKİ ALTIN'

Son gelişmeler böyleyken piyasalarda ons altın 1805 dolara kadar inerken gram altın ise 18.30 itibariyle 960 liradan işlem görüyor.

Yatırımcılar paralarını enflasyondan korumak amacıyla çeşitli adımlar atıyor. Konuyla ilgili konuşan ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

Sosyal medya hesabından çarpıcı paylaşımlarda bulunan Kurtoğlu, "Dolar’ da her neviden iniş çıkışlı spekülasyonun kapısı açıldı.Artık gelecek yıllar için en sağlam yatırım aracı fiziki altındır" dedi.

BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri yükselişte? BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri... Haberi Görüntüle

'TOPRAKLARINIZI SATMAYIN EVİNİZİ SATIN'

Açıklamasının devamında çok kritik bir uyarı yapan Kurtoğlu, "Dostlar yeni bir dünya kuruluyor. Hadiseleri değerlendirirken asla eski alışkanlıklarınızla bakmayın.Evinizin balkonundan imkanınız ölçüsünde tarlaya mutlaka ata tohumu ile ”çiftçilik”yapınız.Topraklarınızı satmayınız. Oturduğunuz evin dışında eviniz varsa şimdi satınız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading