Yandex Metrica

2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim kredi faizleri düşer mi?

2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim kredi faizleri düşer mi?

Merkez Bankası'nın politika faizini peş peşe artırmasından sonra banka kredi faizleri de tırmanışa geçti. Ev almanın hayalini kuranlar düşük faizli konut kredisi kampanyalarını bekliyor. 2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim kredi faizleri düşer mi? soruları gündeme gelirlen ev almak isteyenlere uzmanlardan kredi uyarısı geldi.

Ekonomi

01.05.2024, 23:52

Ev almanın hayalini kuranlar yüksek faizler nedeniyle bu isteklerini ertelemek zorunda kalıyor. Bankalarda konut kredileri resmen cep yakıyor. 120 ay vade ile konut almak isteyenler aldıkları evin değerinin 2 katı kadar daha bankaya faiz ödemek zorunda kalıyor. Düşük kredili konut kredisi kampanyası vatandaşlarca beklenirken 2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim kredi faizleri düşer mi?soruları pek çok kişi tarafından arama motorlarına soruluyor. Konuya dair uzman isimlerden yorumlar gelmeye devam ediyor.

Memurlara müjde: Temmuz'da en az 40 bin TL maaş sizi bekliyor olabilir Memurlara müjde: Temmuz'da en az 40 bin TL maaş sizi... Haberi Görüntüle

2024 MAYIS-HAZİRAN-TEMMUZ KONUT KREDİSİ FAİZİ YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Türkiye'de 2024 Mart ayına dair konut satış istatistikleri geldi. Buna göre Türkiye'de Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. İpotekli konut satışlarında ise düşüş devam ediyor. TÜİK istatistiklerine göre; Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49 azaldı. Mart'ta 12 bin 880 ipotekli konut satışı yapılırken toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 12,2 oldu. 2024 yılında politika faizlerinin yükselmesiyle konut kredisi faizleri de zirve noktasına geldi. 

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

2024 AĞUSTOS-EYLÜL-EKİM KREDİ FAİZLERİ DÜŞER Mİ?

Önümüzdeki dönemlerde Merkez Bankası'nın sıkı para politikası enflasyonu düşürmesi ile faizlerde de düşüş görülebilir. Ancak enflasyonda beklenen düşüş yaşanmazsa faizler bir süre daha yüksek seyredebilir. Konut kredisi faizleri konusunda hükümetin ilk evini alacaklara düşük faizli kredi kampanyası başlatması bekleniyordu ancak beklenen gelişme henüz yaşanmadı. Konut kredisi faizlerinin önümüzdeki dönemde nereye varacağını kestirmek oldukça güç. Kredi çekmek isteyen vatandaşlarımız bunu bilerek adım atmasında fayda var. 

Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında taşımacılık serbestleşiyor Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında... Haberi Görüntüle

2024 GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

224 yılında konut kredisi faiz oranları 120 ay için yüzde 3 oranın üstünde yer alıyor. Yüzde5 ile 5 arasında değişen faizlerle konut kredisi vatandaşları korkutuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading