Yandex Metrica

Türkiye'nin yükselişi SP Global'e yansıdı! Türkiye için büyüme 60 baz puan yükseltildi

Türkiye'nin yükselişi SP Global'e yansıdı! Türkiye için büyüme 60 baz puan yükseltildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu SP Global, gelişmekte olan ülkeler için 2024 yılı toplam büyüme tahminini yüzde 4,2'ye yükseltirken Türkiye için yüzde 3 olarak güncelledi.  

Ekonomi

27.03.2024, 13:48

SP Global, ABD ile gelişmekte olan piyasalar için ikinci çeyrek ekkonomik raporlarını yayımladı. ABD ekonomisine dair raporda iş gücü piyasasının güçlü duruşu sayesinde ABD ekonomik büyümenin 2024 yılında yüzde 2,5 olarak beklendiği belirtildi.

Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar rahat nefes alacak Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 2024 BÜYÜME TAHMİNİ 60 BAZ PUAN YÜKSELDİ

Gelişmekte olan ülkelere dair raporda ise başta ABD olmak üzere dirençli küresel büyümenin ve gevşeyen finansal koşulların, 2023 yılının sonundan bu yana gelişmekte olan piyasalar için makroekonomik koşulları marjinal olarak iyileştirdiği vurgulandı.

Raporda, gelişmekte olan ülkelerin hala yüksek faiz oranlarının gecikmeli etkileriyle ve yılın ikinci yarısında beklenen ABD'nin trendin altında büyümeye geçmesinin sonuçlarıyla mücadele etmek durumunda olduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading