Yandex Metrica

Türkiye’den ‘Altın’ hamlesi: Bakan “Toprağın altında bu değerler yatıyordu” dedi ve rakamı duyurdu

Türkiye’den ‘Altın’ hamlesi: Bakan “Toprağın altında bu değerler yatıyordu” dedi ve rakamı duyurdu

"Türkiye'nin yıllık altın imalatı ne kadar?" sorusuna Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan yanıt geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2002 yılında ülkemizde bir gram bile altın çıkarılmıyordu. Toprağın altında bu değerler yatıyordu." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:54

Bakan Mustafa Varank, Istanbul Jewelry Show fuarının açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa ve Amerika'da resesyonun konuşulduğu bir dönemde İstanbul'da aynı anda iki fuarı açtıklarını belirterek, ekonomik anlamda canlılığın devam ettiğini ifade etti.

Varank, kuyumculuk sektöründe Türkiye'nin yoluna dolu dizgin devam ettiğini belirterek, "Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yereldeki kuyumculuk sektörü, altın, tasarım alanındaki projeleri destekliyoruz. Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en büyük kuyumculuk sanayi sitesini inşa ettik. Oraya bir tasarım merkezini, Avrupa Birliği'yle beraber kurduk. Trabzon'da yerel üreticileri destekleyen bir projeyi yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak biz hayata geçirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Kuyumculuk, takı, tasarım alanında firmaların çok başarılı olduğuna işaret eden Varank, "Eskiden bizim firmalarımız, İtalyanların tasarımlarından esinleniyorlardı. Şimdi yabancılar gelip bizim firmalarımızın, ustalarımızın tasarımlarından etkileniyorlar. Bu da sektörün geldiği noktayı göstermesi açısından önemli." ifadelerini kullandı.

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN YILLIK ALTIN İMALATI NE KADAR?

Varank, geçen sene 6 milyar dolar olan sektör ihracatının bu sene aşılacağına işaret ederek, "Tabii bunun ham madde tarafı da önemli. 2002 yılında ülkemizde bir gram bile altın çıkarılmıyordu. Toprağın altında bu değerler yatıyordu. Şu anda 40 tonun üzerinde yıllık altın imalatımız var. Yerin altından bunu çıkarıp değer olarak ekonomiye kazandırıyoruz. Yeni yatırımlar orada da devam ediyor. Orada da iyi gelişmeler olacak." dedi.

Türkiye'yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdinde olduklarını aktaran Varank, "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat. Bizim formülümüz belli, bunun için de iş dünyasıyla, emekçi kardeşlerimizle el ele verip çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Mücevher fuarımız inşallah bol bereketli kazançlara kapı açacak. Biz tüm İstanbul'u, Türkiye'yi mücevher fuarına bekliyoruz. Gelsinler, görsünler. 4 gün boyunca fuarımız devam edecek." açıklamasını yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading