Yandex Metrica

Türkiye petrol zengini olacak! O ülke dev rezervi çıkartamayınca Türkiye'ye teklif getirdi

Türkiye petrol zengini olacak! O ülke dev rezervi çıkartamayınca Türkiye'ye teklif getirdi

Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, hidrokarbon zenginliğini Türkiye ile paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

Bağımsızlığını ilan ettiği dönemde Türkmenistan'ı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov, ülkenin hidrokarbon zenginliklerini 'Türk ailesi' ile paylaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

YATIRIMLARA DEVAM EDİYORUZ

Türkmenistan'da üç yeni sağlık merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Berdimuhamedov, hastane yatırımlarının Türkmenistan sağlık politikasında öncelikli yer aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

Bugün burada ülkemde aynı anda üç modern tıbbi kurumun, uluslararası onkoloji, pediyatri ve diş sağlığı merkezinin temelini atıyoruz. İnsan sağlığına yatırım devletimizin sağlık politikasının önemli bir ayağını oluşturuyor. Toplumumuzun ve devletimizin en büyük değeri insan sağlığıdır. Sağlıklı toplum sağlıklı devletin temelidir ilkesiyle bu alandaki yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Halkın sağlığı için çalışmalara etkin şekilde devam edeceklerini söyleyen Berdimuhamedov, "Yakın zamanlarda diğer vilayetlerimizde de onkoloji hastaneleri, viroloji merkezleri ve tıp meslek yüksekokulları inşa edeceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading