Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye Euro para birimine mi geçecek? Yabancı basından bomba iddia 'Türkiye Euro para birimine...'

Türkiye Euro para birimine mi geçecek?  Yabancı basından bomba iddia 'Türkiye Euro para birimine...'

Döviz kurlarındaki ani yükseliş ve oynaklık yurt dışından da yakından takip ediliyor. Bu duruma özel 'Politico' gazetesinden önemli bir açıklama geldi. Gazete Türkiye'nin Euro kuruna geçmesi gerektiğini iddia etti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:23

Son günlerde döviz kurlarındaki oynaklık ve dönem dönem anlamsız yükselişler, yurt içinde olduğu kadar yurt dışından da yakından takip ediliyor. Türkiye'deki piyasaları takip eden Avrupa ve ABD kaynaklı yayın organları Türkiye'deki kur ile alakalı yorumlar yapmaya devam ediyorlar. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri merkezli 'Politico' haber sitesinden ilginç bir yorum geldi. Politico yayın organı bugün ki haberinde 'Avrupa Birliği, Türkiye'nin Euro'yu para birimi olarak kullanmasına izin vermeli. Çünkü Türkiye'deki bu derin ekonomik kriz, Avrupa Birliği'ne yeni bir göç dalgası getirecek.' şeklinde haber yaptı. Peki Türkiye Euro para birimine geçerse ne olur?

Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara yükseleceğini açıkladı Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EURO PARA BİRİMİNE GEÇERSE NE OLUR?

Öncelikle para birimi olarak Euro'ya geçmek için AB üyesi olmak gerekmiyor. Buna en iyi örnek olarak Karadağ'ı gösterebiliriz. Karadağ 2010 yılında euro para birimine geçmişti. Ortak bir para birimine geçmek aynı zamanda para politikasını yönetme işini de Avrupa Merkez Bankasına vermek demektir. Bu durum da enflasyondan faiz oranlarına, tüketimden tasarrufa bir çok değişkenin ülkenin kontrolünden çıkması anlamına gelir. Yunanistan'ın son yıllarda yaşadığı ve para politikalarında özgür karar verme olayını kaybetmesi buna örnek olarak gösterilebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading