Yandex Metrica

Tüm EYT’linin başına talih kuşu kondu: En az 1,5 maaş alacaklar! Nisan ayında alacakları toplam rakam dudak uçuklatıyor!

Tüm EYT’linin başına talih kuşu kondu: En az 1,5 maaş alacaklar! Nisan ayında alacakları toplam rakam dudak uçuklatıyor!

EYT’nin meclisten geçmesinin ardından milyonlarca EYT’li vatandaş SGK merkezlerine giderek emeklilik başvurusunda bulundu. Mart ayı itibariyle emekli olan vatandaşlar hem emekli maaşını hem de farkı alacak. EYT’li vatandaşlar ilk maaşlarını ne zaman alacağını ve bayram ikramiyelerinin nasıl hesaplanacağını merak ediyor. İşte detaylar..

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

EYT ile ilgili yasal düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından milyonlarca EYT’li vatandaş SGK merkezlerine akın etmiş ve emeklilik için başvuruda bulunmuştu. Emeklilere Ramazan ayı öncesinde müjde geldi. EYT kapsamında emekli olan vatandaşlar emekli maaşlarına enflasyon farkı ve normal emekli maaşlarını alacaklar.

5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar! Prim gün sayısı 9000'den 7200' düşürülüyor! 5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar!... Haberi Görüntüle

EYT’LİLER NİSAN AYINDA 1.5 MAAŞ ALACAK

Edinilen bilgilere göre emekliler 1 Nisan maaşlarının bir kısmını da kıdem tazminatı olarak alacak. Bu şekilde en az 1,5 maaşı ceplerinde olacak. Örneğin maaş günü ayın 20'si olan bir EYT'li, maaşını ilk olarak 20 Nisan - 20 Mayıs arasında peşin olarak alır.

EYT’li vatandaşlar Nisan ayının 1 ile 20’si arasındaki enflasyın farkını alacaklar. Daha önceki taleplerde olduğu gibi bu yıl da tüm emeklilerin maaşlarının bayram öncesi hesaplara yatırılacak.. Bu durumda herkes maaşını bayrama kadar alacak. Ancak sıklık nedeniyle yetişemezse EYT'lilere Mayıs'ta 2 emekli maaşı, Nisan'da da farkı ödenecek.

Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete geçildi Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete... Haberi Görüntüle

MART AYINDA BAŞVURULAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Emekli ikramiyesine Mart ayından başvuranlar ikramiyeden yararlanacak. Emekliler ilk bayram ikramiyelerini bayramdan önce nisan ayında almış olacaklar. Bayram ikramiyesini almak için Mart ayında başvurmanız yeterlidir. Daha sonra başvuranlar, Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklar.

Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Haberi Görüntüle

EYT’Lİ NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Mevcut uygulamaya göre emekliler her iki tatilden 1100 olmak üzere toplam 2200 Türk Lirası bayram ikramiyesi alıyor. Ancak bu yıl bu ikramiye artacak. Karar verildiğinde emeklilere bilgi verilecek ve yeni miktar aktarılacaktır. Ancak değişiklik olmazsa Nisan ayında her emekli ve EYT'linin hesabına 1100 Türk Lirası tahsil edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading