Yandex Metrica

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Ayçiçek yağı fiyatları rekor seviyede düşecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Ayçiçek yağı fiyatları rekor seviyede düşecek!

Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle stok sıkıntısı çekilen ayçiçek yağında şimdi de tırtıl sorunu çıktı.  Tarım ve Orman Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, ayçiçeği üretiminde artış beklendiğini kaydetti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:33

Fiyatları artan ayçiçek yağları karşısında ne yapacağını şaşıran vatandaşlara bir kötü haber de Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, yaptığı açıklamada, ayçiçek tarlalarının tırtıl istilasına uğramasına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Trakya Bölgesi ayçiçeği bölgesi alanlarında yaklaşık yüzde 4’ünde görülen ‘Çayır Tırtılı Zararlısı’ ile mücadelenin sürdüğünü ve zararların tespit edilmesi için çalışmaların devam ettirildiği belirtildi.

SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım ödemesi başvuruları başladı SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım... Haberi Görüntüle

AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Yapılan açıklamada çalışmalarda çevre ve insan sağlığını koruyacak şekilde ilerlediklerini belirtilerek çiftçilerin her an yanında olunduğu ifade edildi.

Aynı zamanda Tekirdağ, Konya, Edirne, Kırklareli ve Adana başta olmak üzere ülke genelinde 61 ilde üretimin sürdüğü ancak belli bölgelerde görülen görülen Çayır Tırtılı Zararlısı'nın hasatlara zarar verdiği belirtildi.

Öte yandan Bakanlıktan yapılan açıklamada Ayçiçeğinde bir önceki yıla göre yüzde 6 üretim artışı ile 2 milyon 550 bin ton rekolte öngörüldüğü söylendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading