Yandex Metrica

Son dakika: Ve başladı! Asgari ücret belli oluyor

Son dakika: Ve başladı! Asgari ücret belli oluyor

6 milyon çalışanı yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Bakan Bilgin, "emeği koruyacak" bir ücret belirleneceğini söyledi. Bugünbaına kapalı gerçekleştirilecek ikinci görüşmeyle asgari ücret belirlenecek. Yarın ise belirlenen rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:29

Yaklaşık 6 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde kritik bir süreç yaşanıyor.

Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman halka arz olacak 2024? Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman... Haberi Görüntüle

TOPLANTI BUGÜN DEVAM EDİYOR

Dün ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam miktarını belirlemek için çalışmalarına bugün saat 15.30'da basına kapalı olarak devam ediyor. Bugün belirlenecek rakamın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın İstanbul'da yeni asgari ücret rakamını açıklaması bekleniyor.

Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek? 25 metreküp doğal gaz desteği sona erdi mi? Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek? 25 metreküp... Haberi Görüntüle

'TİSK ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK'

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, dengeli bir asgari ücret tespiti için ellerini taşın altına koyacaklarını söyledi:

"Gelinen noktada hem işçi hem işveren hem de hükümetimiz, ara bir zam konusunda mutabık oldu. Buraya severek, isteyerek geldik. Çalışanların beklentilerinin karşılanması gerektiği konusunda TİSK olarak tam bir mutabakat içerisindeyiz. Dengeli bir asgari ücret tespiti yapılması konusunda TİSK elini taşın altına koyacaktır."

Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram, çeyrek, tam altın alınır mı? Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram,... Haberi Görüntüle

DAR GELİRLİYE NEFES ALDIRACAK BİR DÜZENLEME TALEP EDİYORUZ'

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücretlinin alım gücünün artırılması gerektiğine dikkati çekti, "Oluşan enflasyon çerçevesinde asgari ücretliye, dar ve sabit gelirliye nefes aldıracak bir düzenleme olmasını talep ediyoruz." dedi.

Görüşmelerde ek zammın da vergiden muaf tutulması üzerinde duruluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading