Yandex Metrica

Son dakika: Ünlü kuyumcu 'alım fırsatı geliyor' diyerek tarih verdi! Bunu yapmayanlar pişman olacak

Son dakika: Ünlü kuyumcu 'alım fırsatı geliyor' diyerek tarih verdi! Bunu yapmayanlar pişman olacak

Altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşanırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım yapmayı planlayan binlerce vatandaşa uyarılarda bulundu. Memiş açıklamasında, dolar, altın ve gümüş fiyatları, bitcoin, brent petrol fiyatlarının ne duruma geleceği ile ilgili tahminlerini paylaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'Bu hafta önemli dikkat!' başlıklı yeni videosunda yatırımcılar için kritik uyarılarda bulundu. 

Memiş açıklamasında borsada düşüşün devam edeceğini dolarda sabit seviyelerin olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

Serbest piyasalarda 19 altına sarkan bir kur var. 19 lira seviyesi altında kalmayı başardı. Euro TL 20.49-50 lira seviyesinde. Euro dolar paritesindeki dalgalanmalar önemli. 1.09 seviyesi yukarıda direnç konumunda.

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

POZİSYON ALMAK İÇİN ERKEN BİR VAKİT 

Diğer yandan Merkez Bankalarının faiz kararlarına ilişkin konuşan Memiş şu sözleri kaydetti: 

Çarşamba Fed (TSİ 21:30), perşembe Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararı açıklayacak. Emtia tarafında, dolar endeksinde dalgalanmalar yaşanabilir. Bu hafta herhangi bir pozisyon almak için aceleci olmamak gerektiğini düşünüyorum.

Fed'in faiz kararından önce veya sonra bu hafta, 103,50 dolar endeksi bir deneme yapacaktır. Haliyle altın ve gümüş yönlü emtialara negatif yönlü yansıyabilir. Altın ve gümüş yatırımcısı da Fed ve Avrupa merkez bankalarının kararlarını takip etmeli.

Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Haberi Görüntüle

1140 TL SEVİYELERİ ÖNEMLİ 

Gram altın için değerlendirme yapan Memiş 15 Şubat'ı işaret ederek şu sözlere yer verdi: 

Gram altın TL ekranlarda 1170 lira, serbest piyasada 1176-81 lira aralığında. Düşüş öngörümü koruyorum. Düzeltmelere gebe bir teknik var. 1160-40 lira seviyeleri benim için önemli. 15 Şubat'a kadar düşüş öngörümü koruyorum. Ons altın dar bant aralığında. 1850 dolar öngörüm geçerliliğini korumakta.

Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz arsa satışı başladı Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz... Haberi Görüntüle

GÜMÜŞ İÇİN ALIM FIRSATI 

Gümüş için alım fırsatına dikkat çenen İslam Memiş şunları kaydetti: 

Gümüş onsunda 22.80 dolar beklentim geçerliliğini koruyor. Dar bant aralığında beklemeye devam ediyor. Brent petrol satıcılı seyirine devam etmekte. Bitcoin haftaya yükselişle başladı. Bant aralığı geçerliliğini korumakta. 20-25 bin dolar aralığını takip etmeye devam ediyoruz.

Gram gümüş 14.30 seviyesinde. 14.80 serbest piyasada. 14 lira güçlü destek seviyesi. Gümüş altın gümüş rasyosundan kaynaklı biraz daha negatif ayrışıyor. Alım bölgelerinde geziniyor son bir haftadır. 14.50, 14.80'den almak mı beklemek mi daha iyi sorusunun cevabının almak olduğunu düşünüyorum. Yukarıda alan çok. Rasyo tarafındaki bu yükseliş gümüş tarafını alım yönünde desteklemiş oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading