Yandex Metrica

Son dakika: Türkiye Bankalar Birliği duyurdu! Depremzedelerin borçları ertelenecek

Son dakika: Türkiye Bankalar Birliği duyurdu! Depremzedelerin borçları ertelenecek

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen müşterilerin talebi halinde, bankalara olan vadesi gelmiş ya da 6 ay içinde vadesi gelecek borçların vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenebileceği duyuruldu.

Ekonomi

23.01.2024, 22:18

Türkiye Bankalar Birliği, Kahramanmaraş merkez üssü olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası banka müşterilerine tavsiye niteliğinde prensip kararı aldı. 

Yapılan açıklamada, Birlik Yönetim Kurulunca depremde yaşanan sorunların hafifletilmesine katkıda bulunulması, bankacılık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi ve ihtiyaç duyulacak desteğin sağlanması için yapılabileceklerin görüşüldüğü bildirildi. 

Söz konusu görüşmede, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile eşgüdüm halinde, bankalar tarafından alınan önlemler ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım zamanı! Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım... Haberi Görüntüle

PRENSİP KARARLARI ALINDI

Bu kapsamda tavsiye niteliğinde bazı prensip kararlarının alındığı bildirildi. 

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

BORÇLAR 6 AYA KADAR ERTELENEBİLECEK 

Talep edilmesi halinde, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçları bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenecek.

Diğer yandan, borçların ödenmesinde ve kendilerine finansman olanakları sağlanmasında, müşteri özelinde değerlendirilmek üzere gerekli ek kolaylıkların sağlanması hususlarında üyelere tavsiye verilecek. 

TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELERE ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANACAK 

Mücbir halin yaşandığı, bölgelerde ikameti, işyeri adresi ya da şubelerde hesabı olan müşterilerin, kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimleri Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılacak ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi üyeleri bu kapsamda bilgilendirilecek. 

Felaketten etkilendiklerini düzenlemelere uygun şekilde belgeleyen banka müşterileri, taleplerini bankalara iletebilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading