Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Milyonlarca emekliye müjdeli haber! Nisan ayında çift maaş yatacak

Son dakika: Milyonlarca emekliye müjdeli haber! Nisan ayında çift maaş yatacak

Emeklilerin merakla beklediği açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamaya göre nisan ayında müjdeler peş peşe verildi. Milyonlarca emeklinin sevinçle karşıladığı açıklamalarda ikramiye detayı da anlatıldı. 

Ekonomi

15.02.2024, 00:19

Emekliler nisan ayında çift maaş ile ceplerini dolduracak. Buna göre, kamu çalışanları da tediye ödemelerinin ikinci taksidini nisan ayında hesaplarında görecek. Peki, emekli ve memura ödeme müjdesi neler? İşte detaylar...

Ramazan bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ödenirken kamu çalışanlarına ise ilk taksiti Ocak ayında hesaplara geçen tediyelerin ikinci taksiti ödemeleri gerçekleşecek.

Merkez Bankası açıkladı: TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz yükseltildi Merkez Bankası açıkladı: TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz yükseltildi Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK 2 BİN 168 LİRA

Yayımlanan kararlar neticesinde, tediye ödemeleri en düşük 2 bin 168 lira en yüksek ise 8 bin 233 lira olarak veriliyor. Bilindiği üzere kamu işçilerine her yıl ilave ödenen tediyeler 52 günlük veriliyor.

26 günlük tutar yılın ilk yarısında ödenirken, yılın ikinci yarısında Cumhurbaşkanı kararıyla 26 günlük bir ödeme daha yapılıyor.

Ödeme yapılacak tarihler Resmi Gazete üzerinden duyurulmuştu. 

Buna göre;

Tediye ödemelerinin ilk taksiti 27 Ocak tarihinde ödenirken ikincisi ise 17 Nisan 2023 tarihinde vatandaşların hesaplarına geçecek.

4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30 Nisan 4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30... Haberi Görüntüle

EMEKLİ İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Emekli bayram ikramiyesi 2023 yılı için zam beklentileri arttı. 

2021 yılında 1000 liradan 1100 liraya yükselen bayram ikramiyesi için bu yıl daha yüksek bir zam oranı gelmesi konuşuluyor.

Mecliste değerlendirmesi beklenen konuyla ilgili rakamlar değişecek olsa da emeklilerin Nisan ayında en az 1100 TL'yi alacaklar.

Ücretin zamlanması halinde bu rakam daha farklı olacak elbet.

Ama ödemeler; Ramazan bayramı öncesinde yapılacak.

Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde başlayacağından bayramdan önceki bir hafta içerisinde ödemelerin zamlı veya zamsız olarak yapılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading