Yandex Metrica

Son dakika: Kırmızı ete bir zam daha! Et fiyatları ne kadar oldu?

Son dakika: Kırmızı ete bir zam daha! Et fiyatları ne kadar oldu?

Kırmızı et üretim ve dağıtım sektörünün önde gelenleri, çiftliklerde besi hayvanı sayısının son dönemde azaldığına dikkat çekerek önümüzdeki dönemde kırmızı ete en az yüzde 30 seviyelerinde zam gelebileceğini söylüyor.

Ekonomi

28.02.2024, 22:10

Et ve süt üretim maliyetlerinde son zamanlarda dikkate değer bir şekilde artış gözleniyor. Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine göre son bir yılda süt yeminde %138, besi yeminde %160, karkas et maliyetinde ise %87 artış yaşandı.

Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat etmeli Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat... Haberi Görüntüle

ET FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Türkiye'de etin serbest piyasadaki fiyatı ise 95-110 TL/kg aralığında seyrediyor.

Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yaptı ve bu zamla birlikte 1 kilogram kıymanın fiyatı 56 TL'den 83 TL'ye, kilogramı 62,5 TL olan kuşbaşı ise 92 TL'ye çıktı. 

Et ve Süt Kurumu'nun yeni fiyat düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı ise ESK fiyatlarının piyasadaki et fiyatlarını etkilemeyeceğini söyledi.

Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o detay dikkat çekti! Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o... Haberi Görüntüle

ET FİYATLARI ARTACAK MI?

UKON verilerine göre, Türkiye'de karkas et kesim fiyatı 80-82 TL/kg iken bu rakam yurt dışı piyasalarda 5-6 Euro/kg aralığında seyrediyor.

Bu açıdan Türkiye'nin et arzında yaşanacak olası bir problemde ithal etin "ekonomik bir çözüm olmayacağı" ve et fiyatlarını %30-40 seviyesinde artıracağı değerlendiriliyor.

UKON kısa vadede Türkiye'nin et arzında sorun yaşanmayacağını söylüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading