Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Gram altın rekor kırdı! 2 günde 30 TL birden yükseldi

Son dakika: Gram altın rekor kırdı! 2 günde 30 TL birden yükseldi

ABD ara seçimleri ve ABD enflasyon verisi öncesinde gram altın 2 gün içerisinde yaklaşık 30 TL değer kazandı. Ekonomistler, gram altında yeni rekorların yaşanabileceğini söylüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Gram altın, uzun bir süre 1000 TL seviyesinin altında seyretmesinin ardından geçtiğimiz haftadan itibaren yükseliş eğrisine girdi. 

Hafta başında, 1005 TL'den kapanışını gerçekleştiren gram altın an itibariyle 1021 TL'den işlem görüyor. Gram altın pazartesi günü 990 TL seviyelerine kadar inmişti. Bu şekilde gram altın 2 günde yatırımcısına yaklaşık 30 TL kazandırdı.

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Gram altının yükselişindeki ana nedenlerden biri ABD'deki ara seçimler sebebiyle ons altının yükselmesi olarak görülüyor. Bir diğer neden ise yarın saat 14:30'da açıklanması beklenen ABD enflasyon verisi. Zira enflasyonun beklentilere uygun bir rakama gelmesi, Fed'in faiz artırımlarını engelleyebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading