Yandex Metrica

Son dakika: Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak? Tarihi rakamın ilk oranı belli oldu

Son dakika: Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak? Tarihi rakamın ilk oranı belli oldu

3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar olağanca hızıyla devam ediyor. Buna göre, göstergesi yükselen memurların maaşı ve emekli ikramiyesi de yüksek oluyor.

Ekonomi

07.02.2024, 21:34

Sabah'ın haberine göre; 3600 ek gösterge çalışması kapsamında yeni yol haritası belirleniyor. Bu yol haritası kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili ilk ipuçları da gelmeye başladı.

3600 ek gösterge konusunda kamuda yer alan tüm unvanlar gözden geçiriliyor. Sendikaların önerileri ile bütüncül bir çalışma ile hareket ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Haberi Görüntüle

EK GÖSTERGELER YENİDEN BELİRLENİYOR

Kademeli geçiş ile kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapıyı dikkate alarak ek göstergeler yeniden belirleniyor. Bu şekilde ek göstergelerde ortaya çıkan dengesizlikler de ortadan kaldırılıyor. Yardımcı hizmetler sınıfı gibi ek göstergesi olmayan alanlara da ek gösterge verilmesi yine çalışmaların içinde yer alıyor.

SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin 240 TL ödeme! SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin... Haberi Görüntüle

EK GÖSTERGENİN ARTMASIYLA MAAŞLAR DA ARTIYOR

Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor. Yüksekokul bitiren, sınava giren ve yeterlilik sınavına göre atanan memurların ek göstergeleri 3600’a kadar çıkabiliyor. Maaşları, emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları da artıyor. Ayrıca bu şartlardaki memurların en düşük ek göstergesi öğretmen ve polislerden çok daha yüksek oluyor.

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

GÖREVE GÖRE GÖSTERGE ORANI

Şube Müdürü unvanlı kadronun ek gösterge rakamının sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konumu da dikkate alınarak 3600'e yükseltilmesi amaçlanıyor.

Kamuda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan personelin ek göstergesi 5300 veya 6400'e kadar çıkacak. Burada kesin rakam çalışmalar sonunda belirlenecek.

Bakanlık Daire Başkanlarının ek göstergesinin 4800 olması öngörülüyor.*Üniversite genel sekreterleri, genel sekreter yardımcıları ve üniversite daire Başkanlarının ek göstergeleri de yükseliyor

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading