Yandex Metrica

Son dakika: Dolar dibi görecek! Merkez Bankası'ndan olağanüstü müdahale! Döviz alımlarına sınır getirildi

Son dakika: Dolar dibi görecek! Merkez Bankası'ndan olağanüstü müdahale! Döviz alımlarına sınır getirildi

Doların 19 TL'yi aşmasının ardından Merkez Bankası'ndan yeni bir döviz hamlesi geldi. Bu kapsamda bankalara sözlü olarak günlük döviz alımı sınırlaması getirildi. Alım sınırı yarı yarıya düşürüldü.

Ekonomi

07.02.2024, 12:50

Dolar/TL kuru cuma günü en kritik rakam olarak kabul edilen 19 TL’nin üzerine yükselmesinin sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yeni bir karar alındı.

Kurun yükselmesi sonrası ve verilerin kurumsal müşterilerin döviz talebinin artığını göstermesinin ardından bankalara sözlü olarak dövizde yeni günlük alım limiti getirildi.

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

GÜNLÜK 2,5 MİLYON DOLAR LİMİTİ

Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre, kurumsal müşteriler artık 5 milyon dolar değil, günlük olarak sadece 2,5 milyon dolar alım yapabilecek.

TCMB son dönemde yurt dışına para transferi işlemlerini daha sıkı bir şekilde takip ederken, geçtiğimiz haftalarda bankalara 1 milyar liraya yakın yüzde 5 ek ücret tahsis etmişti. Bankacılık kaynakları geçen hafta da Merkez Bankası’nın sözlü olarak yurt içi yerleşiklerin yurt dışı para transferi işlemlerinden yüzde 5 masraf alınması talimatı verdiğini aktardı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son durum! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son... Haberi Görüntüle

KONTROLLÜ KUR DÖNEMİ

Analistler, kontrollü kur döneminin seçime kadar süreceği görüşünü benimsiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading