Yandex Metrica

Son dakika: Devletten yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşten çıkarmalar 1 yıl süreyle yasaklandı

Son dakika: Devletten yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşten çıkarmalar 1 yıl süreyle yasaklandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem felaketinin ardından devlet bir dizi yeni paket açıkladı ve depremin yaralarının sarılması noktasında büyük bir adım attı. Bu adımlardan biri de deprem bölgesinde işverene işten çıkarma yasağı getirilmesi oldu. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin bir etkisi de ekonomik yönde oldu. Bu kapsamda, deprem bölgelerinde iş ve ve tarım faaliyetlerinin devam edebilmesi için devlet bir dizi teşvik adımı attı. 

Deprem bölgelerindeki refahın hızlı bir şekilde yeniden sağlanabilmesi maksadıyla Resmi Gazete'de kararlar yayımlandı. Bu kararlardan biri de işverene işten çıkarma yasağı getirilmesi oldu.

Bu yasakla birlikte işçiye ücret desteği de yine Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte işçilere günlük 133,44 TL, aylık ise 4 bin TL destek verilecek.

Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket vurgununu bitirecek hamle! Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket... Haberi Görüntüle

OHAL SÜRESİNCE GEÇERLİ OLACAK

Olağanüstü hal ilan edilen deprem bölgesindeki illerde işten çıkarma yasağı uygulanacak. Her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, olağanüstü hal süresince sadece 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesinin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallerde, işyerinin kapanması, işin sona ermesi hallerinde feshedilebilecek.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

İŞ AKDİNİ FESHEDEN İŞVERENE CEZA

Yasağa aykırı şekilde iş akdini fesheden işverene, her ay için bir aylık asgari ücret tutarında ceza verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading