Yandex Metrica

SGK 22 kod nedir? İşten çıkarma 22 madde nedir?

SGK 22 kod nedir? İşten çıkarma 22 madde nedir?

İşçiyi işten çıkarırken işveren tarafından sigortalı ayrılış bildirgesi hazırlanır. Bu bildirgede işçinin neden işten çıktığı belirtilir. Bu kodlardan biri olan SGK 22 kod internette araştırılanlar arasına girdi. İnternette 'SGK 22 kod nedir? İşten çıkarma 22 madde nedir?' araması yapılmaya başladı. Peki SGK 22 kod nedir? İşten çıkarma 22 madde nedir?

Ekonomi

27.04.2024, 02:51

İşçinin işten ayrılmasında işveren tarafından sigortalı ayrılış bildirgesi hazırlanır. Bu belgede işten çıkışını belirtmesi gerekmektedir. Bu sebeple SGK tarafından içten çıkış kodları tasarlanmıştır. Bu kodlardan bir tanesi de SGK 22 kodudur. SGK 22 kod vatandaşlar tarafından merak edildi. İnternette 'SGK 22 kod nedir? İşten çıkarma 22 madde nedir?' aramaları yapılıyor. Peki SGK 22 kod nedir? İşten çıkarma 22 madde nedir?

Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu rakam verdi Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu... Haberi Görüntüle

SGK 22 KOD NEDİR?

SGK 22 numaralı kod bir tür torba madde gibidir. Diğer kodların hiçbirine uymayan hallerde bu kod ayrılış nedeni olarak yazılır. İşkur 22 koduyla işten ayrılana işsizlik maaşı vermemektedir. Bu maddeyle ayrılan işçinin kıdem tazminatının olup olmadığı da bilinmemektedir.

22 numaralı çıkış kodu, diğer kodlardan farklı olarak işçi tarafından bir bilinmezlik oluşturur. Eğer işten çıkartıldığınızda ayrılış nedeninizde bu kod yazıyorsa İşkur'dan maaş alamayacaksınız. Bu durumda işverene dava açabilirsiniz. Haklı olduğunuzu mahkeme kararıyla kanıtladığınızda mahkeme kağıdını İşkur'a götrerek geriye dönük işsizlik maaşınızı alabilirsiniz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading