Yandex Metrica

Şeker fiyatları neden zamlanıyor?  Özel fabrikalar düzene sokulmalı!

Şeker fiyatları neden zamlanıyor?  Özel fabrikalar düzene sokulmalı!

Şeker fiyatlarındaki yükseliş gündemde yerini aldı. Şeker fiyatlarına neden zam geldiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. TÜİK verilerine göre Türkiye'de şekerin kilogram fiyatlarına ortalama yüzde 52 zam geldi. Peki şeker fiyatları neden zamlanıyor?

Ekonomi

23.01.2024, 19:04

Şeker fiyatları yükselmeye devam ediyor. Şekere bir haftada iki kez zam geldi. Bu haber üzerine vatandaşlar şekere neden zam geldiği merak edilmeye başladı. İnternette 'Şeker fiyatları neden zamlanıyor?' araması yapılıyor. TÜİK verilerine göre Türkiye' de şekerin kilogram fiyatına ortalama yüzde 52 zam geldi. Peki şeker fiyatları neden zamlanıyor?  

Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Haberi Görüntüle

ŞEKER FİYATLARI NEDEN ZAMLANIYOR?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre şekerin ortama kilogram fiyatı 2021 yılı başında 5 lira 41 kuruştu. Fiyatlara şubat ayına kadar yaklaşık olarak yüzde 52 oranında bir zam geldi. Türkiye genelinde şeker 2017 - 2018'de yaklaşık 4,3 liradan satılıyordu.

Şeker krizinin başlıca nedenlerinde şeker fabrikalarındaki özelleştirme  ihaleleri ile özel sektörün yıkılması olarak karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak stokçuluk yapanların da fiyat artışındaki payının büyük olduğu anlaşılıyor.

Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Haberi Görüntüle

"ÖZEL FABRİKALAR MUTLAKA DÜZENE SOKULMALI"

Şeker üretim problemi olmadığını söyleyen Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği (GİMAT) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aydoğan “Dünyada şeker pancarı üretiminde beşinci sıradayız. Böyle bir sıralamada bir stok ya da üretim problemi yaşamak mümkün değil. Ne ham madde anlamında ne de arz anlamında bir problemimiz yok” dedi. 

Ticaret Bakanlığı ve ilgili büroklarla görüşmeler yapıldığını vurgulayan Aydoğan, "Özel fabrikalar mutlaka düzene sokulmalı."  ifadesini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading