Yandex Metrica

Rekabet kurumu mama fiyatlarına müdahale edildiğini ortaya çıkardı! Firma suçunu kabul etti

Rekabet kurumu mama fiyatlarına müdahale edildiğini ortaya çıkardı! Firma suçunu kabul etti

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, mama fiyatlarına müdahale edildiğini bildirdi. Küle açıklamasında firmanın ihlalde bulunduğu kabul ettiğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Mamada fiyatlara müdahale edildiği tespit edildi. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle cuma günü yaptığı açıklamada söz konusu firmanın bunu kabul ettiğini bildirdi. 

Küle açıklamasında, "Mama sektöründe soruşturmaya devam ettiğimiz teşebbüs uzlaşma başvurusu yaptı. İhlali kabul etti" ifadelerine yer verdi. 

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

FİRMA FİYATLARA MÜDAHALE ETTİĞİNİ KABUL ETTİ 

Küle yaptığı açıklamada, "Oradaki ihlal yeniden satış fiyatının tespitiydi. Satış noktalarında fiyatlara müdahale etmemesi gerekir. Firma bunu kabul etti. Kendisine uzlaşma oranını tebliğ ettik haber bekliyoruz. Oranımızı kabul ederlerse dosyayı sonlandırmış olacağız" diye konuşmuştu. 

Diğer yandan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, mama fiyatlarında yapılan müdahaleyi ve vatandaşların ne yapması gerektiğini bildirdi. 

5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar! Prim gün sayısı 9000'den 7200' düşürülüyor! 5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar!... Haberi Görüntüle

FİRMALAR ARALARINDA ANLAŞIP PİYASAYI BERABER BELİRLİYORLAR 

Ağaoğlu söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Birtakım firmalar tam rekabet ortamında nedense mücadele etmek istemiyorlar, kolayı buluyorlar. Aralarında anlaşıp piyasayı birlikte belirliyorlar. Bazen de tedarikçi firma kendi satış noktalarına müdahale ediyor. A firması daha önceki fiyattan aldığı ürünü rafında ucuz satarken yeni fiyatla zamlanmış alan B firması ben nasıl bu fiyattan satacağım diyor. 

Tüketicinin sigortası olan rekabet ortamını ihlal ediyorlar. Daha önce bunu bankalarda görmüştük. En son zincir marketlerde gördük. Kira fiyatları arttı, şimdi ekmek fiyatları artıyor unla da oynuyorlar. Unla ilgili soruşturma da devam ediyor. Yumurta fiyatları bir ara çok uçtu. Rekabet Kurumu devreye girdi fiyatlar makul seviyeye geldi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading