Yandex Metrica

Putin'e kafa tutanlar bedelini ağır ödüyor! Türk firmalara sipariş yağıyor

Putin'e kafa tutanlar bedelini ağır ödüyor! Türk firmalara sipariş yağıyor

Rusya ile Ukrayna savaşı sonrası Putin'in doğalgaz yaptırımları Avrupalıları odun ve kömür sobalarına yönlendirdi. Türk üreticiler, soba taleplerine yetişmekte zorluk yaşıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:42

Rusya'nın vanaları kısmasının ardından Avrupa'da panik havası var. Avrupa ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ve enerji politikalarındaki tehditleri karşısında bir dizi önlem almaya başladı.

Enerji tüketimini yüzde 15 azaltmayı hedefleyen Almanya'nın başkenti Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak. Ayrıca Almanya Cumhurbaşkanı, Berlin'deki resmi ikametgahı olan Bellevue sarayı’nın ışıklarının tasarruf amacıyla akşamları kapatılması talimatını verdi. Münih şehrinde ise devlet dairelerinde sıcak su kesilecek ve yapılarda ışıklandırma kapatılacak. Diğer şehirlerde benzer kısıtlamalara gidecek.

Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan "bunu sakın yapmayın" uyarısı: Altın alırken... Haberi Görüntüle

AB'DEN 'HAZIR OLUN' UYARISI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise Avrupalıların Ukrayna'ya yaptıkları desteğin 'bedelini ödemeye hazır olması gerektiğini' ifade etti. 

Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron işçiye müjde Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron... Haberi Görüntüle

TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR

Rusya ile Ukrayna savaşı Avrupa'da dengeleri değiştirirken, Rusya'nın doğalgaz yaptırımları Avrupalıları odun ve kömür sobalarına yönlendirdi. Kışa hazırlanan Avrupa, ısınmak için Türk firmalarının ürettiği sobaları rağbet göstermeye başladı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi, Bursa'da da soba üreticileri, Avrupa'nın taleplerini karşılamaya çalışıyor. Siparişlerin yüzde 40 arttığını belirten Eforısı sahibi Mahmut Tüzlen, "Eskiden iç piyasaya ve Afganistan'a çok yoğun bir şekilde soba üretimi yapıyorduk. Ancak Afganistan'daki karışıklıktan dolayı oraya siparişlerimiz bitme noktasına geldi. Şimdi ise, Avrupa'ya sipariş almaya başladık. Almanya'dan gelen siparişler ise, kovalı değil, tuğlalı kuzine sobalar oluyor. Bizler üretimlerimizi ona göre yapıyoruz.

Çalışan annelere bakıcı desteği netleşti: O şartları sağlayanlara 325 euro destek... Çalışan annelere bakıcı desteği netleşti: O şartları sağlayanlara 325 euro... Haberi Görüntüle

SİPARİŞLER YÜZDE 40 ARTTI

Taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Yüzde 40 artan siparişlerimiz ilerleyen günlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Biz sadece Almanya'ya gönderiyoruz. Ancak internet üzerinden Belçika gibi yakın ülkelere de gönderildiğini öğrendik. Kışın siparişlerin daha da artacağını düşünüyoruz. Tahminim bizim bu sene üreteceğimiz sobaların yüzde 80'ini Avrupa'ya göndeririz" dedi.

İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan gram, çeyrek altın fiyatları İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan... Haberi Görüntüle

''15 GÜN İÇERİSİNDE TESLİM EDİYORUZ''

Önceki senelerde bu aylarda iç piyasanın talebine yetişemediklerini belirten Tüzlen, "Ancak artık iç piyasa odun veya kömür sobasından uzak duruyor. Bizde çalışmalarımızı ona göre yaptık. Eğer Avrupa siparişleri artarsa, biz de ona göre çalışma planlarımızı değiştirip istihdamı arttırabiliriz. Aldığımız siparişleri, 15 gün içerisinde teslim ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading