Yandex Metrica

Otomobil alacaklara müjde! O araçlar için ÖTV düşürüldü

Otomobil alacaklara müjde! O araçlar için ÖTV düşürüldü

Kullanımı gitikçe yaygınlaşan elektrikli araçların fiyatlarını düşürecek bir düzenleme geldi. Buna göre orta sınıftaki elektrikli otomobillerden sadece yüzde 10 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınacak. Bu karar sonrası motor gücüne göre yüzde 30'u aşan indirimler söz konusu olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 22:10

Türkiye'de kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrikli araç piyasasını daha da hareketlendirecek yeni düzenlemeye gidildi. Meclis Genel Kurulu'ndan geçen kanuna göre elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranları yeniden belirlendi. Yasayla orta segmentte satışta bulunan veya satışa çıkacak olan elektrikli otomobillerin büyük kısmı yüzde 10'luk vergi dilimine girecek. 

BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı mı? BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı... Haberi Görüntüle

İNDİRİMLER KAPIDA

ÖTV değişikliğindenilk etapta Türkiye'de satışta olan 18 modelden 5'i faydalanacak. Bu adımla indirim oranının yüzde 30’u aşacağı düşünülüyor. Lüks segmentteki elektrikli araçlar ise şimdilik bu düzenlemeden muaf tutulacak. Peki bu düzenlemenin elektrikli araç satışlarına etkisi ne olacak?

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş... Haberi Görüntüle

TALEP KATLANABİLİR

Elektrikli araçlara olan talebin 2 katına çıkacağını beklediklerini belirten uzmanlara göre , ÖTV düzenlemesi ile birlikte bu geçen yıla göre elektrikli araçlara olan talebin yüzde 100'e yani 2 misline çıkacağı bekleniyor. Bu da düzenlemeyle birlikte elektrikli otomobillerin benzinli veya dizel araçlarla rekabet edebilir hale gelmesi anlamını taşıyor. Elektrikli araçlarda yapılan ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra resmen yürürlüğe girecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading