Yandex Metrica

Oteller dolu fakat çalışacak personel eksikliği var

Oteller dolu fakat çalışacak personel eksikliği var

Antalya'daki oteller, doluluk oranlarındaki artışı karşılamaya çalışırken, diğer taraftan da pandemi sürecinde yaşadıkları kalifiye personel kaybını telafi etmeye çalışıyor.

Ekonomi

18.03.2024, 10:10

Yaz mevsimiyle beraber, Kovid-19'a karşı aşılanma sayılarındaki artışın olumlu etkisi olarak tatil beldelerinde yaşanan turist yoğunluğu ve otellerdeki doluluk oranı hâlâ oldukça iyi seviyelerde seyrediyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca'nın Ekim ayında otel doluluklarıyla ilgili bilgi verdi. 

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

YIL SONUNA KADAR 9 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

26 Ekim itibarıyla Antalya'ya 8 milyon 400 bin civarında turist geldiğine dikkat çeken Atmaca, bu rakamın yıl sonuna kadar 9 milyona gelmesini beklediklerini kaydetti. Pandemi döneminde turizm yapabilmenin çok önemli olduğunu ve bunu çok iyi başardıklarını söyleyen Atmaca, "Hem aşılamanın artması hem de güveli turizm sertifikasyonu ile 9 milyona ulaştık. Sezon başında 2020 yılında gelen turistin 2 katının geleceğini konuşmuştuk. Geçen sene 3.5 milyona yakın turist gelmişti. Biz bu yıl 7 milyon bekliyorduk. 9 milyon turist pandemide Antalya için büyük bir başarı olacak" ifadelerini kullandı.

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

TEK SIKINTI ÇALIŞTIRACAK ELEMAN EKSİKLİĞİ 

Bugün Antalya’da otellerdeki doluluk oranlarının sürdüğünü kaydeden Atmaca, otellerin şuan için en büyük probleminin personel olduğunu belirtti. Bunun nedeni olarak yıllarca yetiştirdikleri kalifiye elemanların pandemi döneminde farklı sektörlere göç etmesi olduğunu söyleyen Atmaca, sektörde en büyük sorunun şuanda istihdam edecek personel bulamamak olduğunu dile getirdi. Atmaca ayrıca 2022 yılına yönelik olarak kaybettikleri personeli geri kazanmak için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Atmaca, Antalya’yı 2019 yılında tüm zamanların en çok turistinin ziyaret ettiğini, amaçlarının fiyatlarını arttırmak olduğunu fakat daha sonra pandeminin olmasıyla dünyanın durduğunu ifade etti. "Rakamlardan fiyatlardan daha önemli bir konu bu sene kapalı tesisimizin kalmaması ve herkesin çalışıyor olmasıdır." diyen Atmaca, herkesin işinin başında ve tüm otellerin de açık olduğunu kaydetti. Bunun en önemli konu olduğunu vurgulayan Atmaca, "2022’ye hazırlanıyoruz. 2020’nin 2021’den 2021’den daha iyi olacağını düşünüyoruz. Antalya’ya gelen turist sayısında yine Rusya ilk sırada yer alıyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading