Yandex Metrica

Merkez Bankası rezervlerde yeni rekora imza attı! Dünyanın en çok altın alan ülkesi Türkiye oldu

Merkez Bankası rezervlerde yeni rekora imza attı! Dünyanın en çok altın alan ülkesi Türkiye oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası temmuz ayında 11 ton net altın alımı yaptı. Altın rezervleri 469,3 ton ile son 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Merkez Bankası yılın ilk 7 ayında 86 ton net altın alımı yaparak açık ara dünyanın en fazla altın alan merkez bankası oldu.

Ekonomi

26.02.2024, 14:20

Dünya Altın Konseyi, temmuz ayı Merkez Bankaları altın rezervleri verilerini duyurdu. 

Yayınlanan verilere göre küresel çapta merkez bankaları temmuz ayında 37 ton net altın alımı yaptı. Bu rakam ise hazirandaki 64 tonluk verinin altında kaldı. 

FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE TEMMUZDA 11 TON ALTIN ALDI 

Temmuz ayında en fazla net alım gerçekleştiren merkez bankası 15 tonla Katar Merkez Bankası oldu. Katar'ı 13 tonla Hindistan, 11 tonla Türkiye ve 9 tonluk net alımla Özbekistan takip etti. Söz konusu ayda en büyük net satış ise 11 tonla Kazakistan'dan geldi.

İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer yerinden oynayacak İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer... Haberi Görüntüle

7 AYDA 307 TON ALTIN ALIMI YAPILDI 

Son verilerle beraber yılın ilk 7 ayında merkez bankalarının dünya genelindeki net altın alımları 307 tonu buldu.

TCMB temmuz ayında Katar ve Hindistan'ın gerisinde kalsa da 2022'de en fazla altın alımı yapan merkez bankası konumunu korudu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading