Yandex Metrica

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıklamıştı! Bunu yapanlar cezalandırılsın

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıklamıştı! Bunu yapanlar cezalandırılsın

MB Başkanı Kavcıoğlu’nun düşük faizi fırsat bilerek 55 milyar dolar yatırım kredisi kullanıp bunları dövize yatıran şirketlerin tespit edildiğini açıklamasına dikkat çeken hukukçular, ülke ekonomisine darbe vuran fırsatçılardan kredilerin geri alınması ve tamamının cezalandırılması çağrısında bulundular.

Ekonomi

23.01.2024, 19:37

Yeni Akit'in haberine göre, devletten ucuz yatırım kredisi çekerek tüyü bitmemiş yetimin hakkını yatırım ve istihdam yerine dövize yatırarak Türk Lirası’nın dolar-euro karşısında güçsüzlenmesine yol açan sözde sanayicilerinin yaklaşık 1 trilyon liralık krediyi dövize yatırdığının ortaya çıkması infiale neden oldu. Şubat-Haziran aralığındaki 4 ayda düşük faizi fırsat bilip 55 milyar dolar kredi kullanan ancak bu parayı yatırımda kullanmayıp dövize çeviren kurumsal firmaların tespit edildiğini açıklayan Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu’ndan, bu isimlerin tek tek açıklanması, ülke ekonomisini zarar ettiren fırsatçılardan kredilerin geri alınması ve tamamının cezalandırılması isteniyor.

Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam... Haberi Görüntüle

'HEPSİNİN LİSTESİ VAR'

Başkan Kavcıoğlu’nun “Bunların hepsinin listesi var, Sanayi Odası üyeleri de, İTO’nun üyeleri de, ATO’nun üyeleri de, ASO’nun üyeleri de var. Türkiye’nin bütün odaları var” sözleriyle işaret ettiği işadamlarının listesinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Akit’e konuşan ekonomistler ve hukukçular, devletten aldıkları yaklaşık 1 Trilyon TL’lik bedeli dolara yatıran fırsatçı patronların şirketlerinin kamu ihalelerine girmesinin yasaklanmasını ve yatırım kredilerinin kötü amaçlı kullanımının önüne geçmek için sıkı tedbirler alınması çağrısında bulunuyor.

Kulis bilgisi sızdırıldı: Temmuzda en düşük emekli maaşı o rakama kadar gelecek Kulis bilgisi sızdırıldı: Temmuzda en düşük emekli maaşı o rakama... Haberi Görüntüle

'EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMAKTADIR'

Uzman Ekonomist Mustafa Özbay, şunları dile getirdi: “Küresel ekonomik kriz beraberinde fırsatçılık ve paradan para kazanma hırsına bürünmüş kesimlerin iştahını artırmaktadır. Bazı likidite sorunu olmayan ve dövizle ilişkili ticari faaliyeti bulunmayan firmaların bu kredibilitesini ranta çevirerek bankalardan almış olduğu düşük faizli TL kredileri dövize çevirerek rant peşinde koştuğuna şahit oluyoruz. Bu durum FETÖ’cü hainlerin silahlarımızla bizi vurmasından farkı yoktur. Ekonomik kriz döneminde ihtiyaç harici alınan her döviz ülke ekonomisine sıkılan bir mermi, ABD ekonomisine gönderilen bir bağışdır. Hükümetin elinde olan bu şirketlere en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Unutulmamalıdır ki dünyanın sorunu aç insanları değil, zenginleri doyuramamaktır.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading