Yandex Metrica

Memur ve emekliye zam müjdesi! Maaşlar 1500 TL birden artacak!

Memur ve emekliye zam müjdesi! Maaşlar 1500 TL birden artacak!

Hükümet yetkilileri ve Memur-Sen , 3600 ek gösterge konusunu netleştirmek için üçüncü ve son kez toplanacak. Toplantıdan olumlu haberlerin çıkması halinde teklif TBMM'ye sunulacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

3600 Ek Gösterge Komisyonu son kez toplanacak ve milyonların beklediği 3600 ek gösterge noktasında nihai kararını verecek. Toplantıdan olumlu bir haber çıkması halinde emekli aylığı ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde ücret artışlarının yaşanması bekleniyor.

Öğretmen, hemşire, polis ve din görevlilerinin yanı sıra kamu çalışanları da gözünü 3600 Ek Gösterge Komisyonu'nun üçüncü ve son toplantısına çevirdi. Uzun zamandır gündemde olan 'ek gösterge'de kararın netleşmesi ve taslak teklif haline getirilip Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor.

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

TOPLANTI ERTELENDİ

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca öğretmen, hemşire ve polis memurun mayıs ayında Meclis’e intikal etmesi beklenen 3600 ek göstergeyle ilgili 10 Mayıs (yarın) yapılması gereken toplantı toplantı ertelendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bu kapsamda başka programlarının olduğu ifade edildi. Toplantının da henüz netleşmeyen ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. 

Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete... Haberi Görüntüle

12 AYRI ÇALIŞMA YAPILDI

Sabah'ın haberine göre; ek gösterge düzenlemesine ilişkin 12 mutfak çalışması yapıldı. Memur maaşı, memur emekli aylığı ve ikramiyelerde hesaplama kalemi olan ek gösterge uygulaması kadro, hizmet sınıfı, derecelere göre farklılık gösteriyor. Polis, hemşire, öğretmen, din görevlilerinin yanı sıra ek göstergesi 2200'den düşük olanlar, göstergesi olmayanları da kapsayacak şekilde kapsamlı bir çalışma yapıldı.

Hükümet ek gösterge teklifini bugün taraflarla paylaşacak. Dört hizmet kolunun esas olmakla beraber birlikte kamu avukatları, il müdürleri, müftüleri gibi bazı statü gruplarına yönelik de düzenleme yapılacak. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugüne kadar 12 mutfak çalışması yapıldığını belirterek, "Şimdi istiyoruz geneli kapsayacak şekilde bir teklif gelsin" dedi.

Ek göstergenin 2200'den 3600'e yükselmesi durumunda ikramiye ve emekli aylıkları yaklaşık yüzde 25 artacak. Ek gösterge düzenlemesi ile 6 bin lira emekli aylığı olan öğretmenin geliri yaklaşık 1.500 lira, 200 bin lira olan emekli ikramiyesi de 500 bin lira artacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading