Yandex Metrica

Kripto parası olanlar dikkat! Bitcoin'in ardından Ethereum’da dibi gördü

Kripto parası olanlar dikkat! Bitcoin'in ardından Ethereum’da dibi gördü

Kripto para piyasalarındaki deprem Fed etkisiyle birlikte devam ediyor. Hafta sonundan itibaren sert düşüşler yaşayan Bitcoin, Ethereum'u da peşinden sürükledi. Ethereum an itibariyle bin 220 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:24

Kripto varlık piyasalarındaki sert düşüş bugün de devam ediyor. Fed'in şahin açıklamaları ve 28 yıl sonra yapılacak 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali Bitcoin ve Ethereum ile birlikte bütün kripto paraları etkiledi.

Bitcoin haftanın ikinci işlem gününde de gerileme kaydederek yüzde 10 düşüşle 21 bin doların altını test etti. Ether ve Avax gibi para birimlerinde de sert düşüşler yaşanıyor.

Ethereum'da ise 1 hafta içerisinde yüzde 30.80'lik bir düşüş yaşandı ve en büyük ikinci para birimi bin 221 dolar seviyesine geriledi.

Kimse bunu beklemiyordu! Altını olanlar dikkat: Düşüş için tarih verildi Kimse bunu beklemiyordu! Altını olanlar dikkat: Düşüş için tarih verildi Haberi Görüntüle

ABD HİSSE SENETLERİ DE DİBİ GÖRDÜ

Son dönemde kripto varlıkların riskli varlıklarla korelasyonu önemli düzeyde artmıştı. Yaşanan fiyat hareketlerinde başta ABD olmak üzere hisse senedi piyasalarında yaşanan gerileme etkili oldu.

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta açıklanacak para politikası kararları öncesinde artan resesyon korkularının etkisiyle haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.

ABD'de yüksek enflasyonun Fed'in faiz oranlarını yönlendirmelerden daha keskin artırabileceğine dair görüşleri güçlendirmesi ve agresif faiz artırımlarının ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğine dair endişelerle endeksler, yeni haftanın ilk işlem gününde negatif bir seyir izledi.

ABD'de geçen hafta açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs'ta aylık yüzde 1 artarken, yıllık yüzde 8,6 ile Aralık 1981'den bu yana kaydedilen en yüksek artışı göstermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading