Yandex Metrica

Kripto para piyasalarında deprem! İflas endişelerinin ardı arkası kesilmiyor

Kripto para piyasalarında deprem! İflas endişelerinin ardı arkası kesilmiyor

Kripto para borsası FTX’in iflasıyla yaşanan güven kaybı kripto paralarda satışlara yol açmaya devam ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

FTX’in ardından kripto para bankası Genesis de anormal para çekme talepleri aldığını ve bunları karşılamakta zorlandığını açıklamıştı. Genesis’in kaynak sağlamak için dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’e başvurduğu ancak platformun kaynak sağlamayı reddettiği iddia edildi. Bu gelişmelerin ardından yine iflas korkusuyla kripto paralarda yeni bir satış dalgası geldi. Bitcoin dün 15 bin 599 dolarla 26 ayın en düşük seviyesine geriledi.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

1 HAFTADA YÜZDE 17.8 DEĞER KAYBETTİ

Para çekimlerini ‘geçici’ olarak durduran Genesis, gelişmelerin ardından açıklama yaparak, kreditörlerle yapıcı görüşmeler yaptıklarını ve henüz iflas başvurusunda bulunmayı düşünmediklerini ifade etti. Bitcoin’i takip eden ikinci büyük kripto para Ethereum da dün 1.084 dolara kadar geriledi. Bitcoin son 1 haftada yüzde 17.8 değer kaybederken söz konusu dönemde Ethereum’daki kayıp da yüzde 16’yı buldu. Bitcoin 7 Kasım’da 20 bin 680 dolardan işlem görüyordu. Dolayısıyla FTX’in iflas sürecinin yarattığı kayıp yüzde 23.4’ü buldu. Ethereum ise bu süreçte yüzde 30 düştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading